Uszító

2022. június 11. 11:09

Nagy szerencse, hogy van nekünk egy, a háborgó tengeren biztos kézzel hajózó miniszterelnökünk.

2022. június 11. 11:09
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Nagy szerencse, hogy van nekünk egy kérges tenyerű, a háborgó tengeren biztos kézzel hajózó miniszterelnökünk, aki két kormányfordítás között erkölcsi kérdésekben is eligazít minket. Hiszen ha nem lenne, magunktól talán rá sem jöttünk volna, ki a felelős a háborúért. De hála az égnek, a kormányfő nem csak a döntés, hanem a gondolkodás problémáját is megoldja helyettünk. Nem kell töprengenünk, hogy a KGB-együttműködésen, a dohánycsempészeten, sőt az olajon is nyerészkedő, szorgos hétköznapjain pedig emellett nyílt háborús propagandát toló Kirill pátriárka, az orosz agressziót hétről hétre új ideológiai magyarázattal megtámasztó Vlagyimir Putyin, esetleg a vérben tocsogó orosz sajtó összes állítását kritikátlanul átvevő, Putyint és a nagyorosz nacionalizmust dicsőítő, ellenben a védekező Ukrajnát mocskoló Fidesz-média-e az uszító, vagy esetleg valaki más. Nincs itt semmiféle dilemma, hiszen Orbán Viktor világosan megmondta: Soros György a hibás, aki keres is a háborún, ezért elhúzódó harcokat akar.

A tények kedvéért: mióta az orosz hadsereg benyomult Ukrajnába, messze a legtöbbet a kleptokrata orosz állam keresett az öldöklésen. A második helyen valószínűleg Szaúd-Arábia és néhány másik, Európával a szénhidrogéneken kívül mással alig kereskedő olajállam áll, a harmadikon pedig Kína. Ez az egyik fele az igazságnak. A másik pedig az: a háború, amit indok nélkül, többszörösen hazugságnak bizonyult ürügyekkel indított Oroszország a független ukrán állam ellen, kétféleképpen érhet véget gyorsan. Ha Ukrajna feladja – ennek a következménye a határainkig terjeszkedő orosz imperializmus lesz –, vagy ha keleti szomszédunk végre kap elegendő eszközt a védekezéshez. Azaz, ha valaki, mint Orbán, az ukrán önvédelmet nem segítené, mégis gyors békét sürget, az implicit módon Ukrajna összeomlását és Oroszország általi bekebelezését jelöli meg kívánatos célként – csak hogy pontosan értsük, miről beszélt ez a remek ember.”

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. június 13. 22:23
Uszító! Igen. Mindig is tudtam, hogy ez a hargitai egy felforgató, kommunista. ...... Na, meg uszító.
madar299
2022. június 13. 17:18
Nagy szerencse, hogy van nekünk egy ILYEN , a háborgó tengeren is biztos kézzel hajózó újságírónk ! Szaporítani kellene , kisbaltával .
Osztap Bender
2022. június 13. 15:29
Egy percig sem csodálkozom a magyar emberek "rasszizmusán és antiszemitizmusán"! Ez a görény a parlagfű, ami a tüneteket okozza! /A parlagfű mentesítést pedig a magyar törvények keményen bírságolják./
Brandon the great Negro
2022. június 13. 06:07
Bizony Mikike, sokan jártak jól, kivéve az EU országait. Köszönjük Ursula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!