Akármennyire szeretnék Karácsonyék, nem lesz Horn Gyula sétány

2022. június 09. 11:53

A honi kommunisták hiába igyekeznek, a törvények szerint Horn Gyula nevét nem viselheti közterület.

2022. június 09. 11:53
null
Kontra
Facebook

„Akármennyire szeretnék Karácsonyék, nem lesz Horn Gyula sétány.

A honi kommunisták hiába igyekeznek, a magyar törvények szerint Horn Gyula nevét nem viselheti semmilyen magyarországi közterület. Törvénybe ütköző ugyanis egy olyan személyről utcát, teret, közt, bármit elnevezni, aki részt vett a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában.

Márpedig az egykori szocialista kormányfő 1956 decemberétől 1957 júniusáig az MSZMP KB felkérésére a karhatalmi őrszolgálatnál, az úgynevezett pufajkásoknál volt állományban. 1957-ben megkapta a Munkás-paraszt Hatalomért Emlékérmet, az »ellenforradalom« leverésében fontos szerepet játszó személyeknek járó magas kitüntetést.

Tehát magyar szempontból semmi okunk nincs jó szívvel gondolni a pufajkásból lett egykori miniszterelnökre. A rendszerváltás megcsúfolása volt az is, hogy nem vonták felelősségre '90 után.”

Kapcsolódó

Horn Gyuláról neveznének el közterületet Karácsonyék
Nosztalgia Budapesten, Göncz Árpád városközpont után szabadon. Bővebben is érdekel...

Nosztalgia Budapesten, Göncz Árpád városközpont után szabadon.

Nyitókép: Kontra Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2022. június 10. 07:19
A XIII. kerület lakóinak annyi demokratikus jogot kell adni, mint amennyi 1957ben volt.
Rocktoberi
2022. június 09. 17:08
Pufajkás sétány... Snassz lett volna. Pont mint a Patkány városközpont.
annamanna
2022. június 09. 16:38
Szabó Lázló kultúrharcos producer véleménye Horn Gyuláról, akivel diákvezér korában tárgyalt: Szabó László - Horn https://szabolaszlo.blog.hu/2013/06/21/horn_131 "Tavaly ilyenkor, a Parlament előtti diáksztrájk-kemping idején egy ország ismerte meg a kormánnyal kötött kompromisszumba belebukott HÖKOSZ-vezér, Szabó László kötött pulóverét és kockás zakóját." https://magyarnarancs.hu/belpol/felsooktatas_tobb_karra_allitva-61915
Phm045
2022. június 09. 15:22
Mondom én, hogy kommunisták!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!