Stupid Air Zrt.

2022. június 13. 22:27

Nagy Márton pontosan tudja, hogy zsibbasztó butaságot beszél, amikor az extraprofitról elmélkedik.

2022. június 13. 22:27
null
Batka Zoltán
Népszava

„Nagy Márton közgazdász pontosan tudja, hogy zsibbasztó butaságot beszél, amikor arról elmélkedik, hogy az »extraprofit adóval« sújtott szolgáltatók, pláne a két éve masszívan veszteséges légitársaságok majd nem fogják áthárítani az egészet cakk um pakk a fogyasztókra. Képzeljük már el: a fapadosoknak például Magyarországon mindjárt át kellene alakulniuk nonprofit Zrt-vé, sőt, jószolgálati misszióvá.

Eddig egyik-másik repülőjegyük került annyiba, mint maga az új adóteher. Azaz, ha nem emelnek sürgősen jegyárat, innentől ők fizetnek azért, hogy a tisztelt magyarokat elszállíthassák mondjuk Eindhovenbe. Az pedig, hogy a valamiféle »fogyasztóvédelemnek« csúfolt illiberális árkommandót állítanak rá a cégekre, ahogy ez most az adót az utasaikkal demonstratíve kifizettető Ryanair esetében történt, az maga a röhej.

Ok, kivonul egy céghez a fővárosi kormányhivatal két öltönyös szuperhőse. Mit fognak csinálni? Az évi több ezer járat esetében szúrós szemmel szétválogatják, hogy a jegyárból mennyi az üzemanyag, a munkaköltség a repcsik fenntartása, a különféle repülőtéri bérletek. Meg még úgy kétszáz egyéb költségtétel, osztva-szorozva a közben ideglelősen hullámzó forint-euró árfolyammal? Vagy mondjuk hasra ütve kiszabnak egy méretes bírságot a piaci cégekre? Mert piaci cégként viselkedtek? Nos, a magyar állam az első útba eső nemzetközi bíróságon orral fúródik majd bele a kifutói betonba.”

Nyitókép: MTVA/Faludi Imre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. június 15. 11:27
Fabatka elvtárs beszél a butaságról. Pikáns :-DDD Ez a szerencsétlen egy ostoba, kontraszelektált abortusztúlélő.
amca
2022. június 14. 14:30
Nincs nagyobb öröm annál mikor a megélhetési bűnöző ,tschoró irkász,firkász, pöttyögető elmélkedik a gazdaságról. Tán írj 1 rapszódiát a minimál elköltési nehézségekről..
molnarat
2022. június 14. 14:01
Döbbentes, hogy ezek a komcsik hogy aggódnak a multik pénzéért! Komoly identitás problémájuk lehet. Egyébként egy részét nem tudják továbbhárítani, amit meg tovább tudnak, azt azok fizetik, akik a szolgáltatást igénybe veszik. A Népszava-féle komcsik általi megszorításokat általában a legeszegényebbek viselték. Csak azt nem értem, hogy miért hívják magukat baloldalinak.
DZJános
2022. június 14. 12:05
Figyelj, BATKA Manó! (Nem helyes valakinek a nevével szórakozni, de te olyan agyzsibbasztó vagy... Nem lehet hogy a környezet - Népszava - zsibbaszt?!). Matek: számlán tartott pénz kamata (amit megkapunk): 0,3%, kölcsön kamata (pl. lakás, ami hosszú távú) 7%-tól. Hm?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!