A trianoni diktátummal darabokra hasították az egész magyarságot

2022. június 04. 10:25

Magyarországra a világ bármely táján élő magyarok számíthatnak és mi is számítunk rájuk!

2022. június 04. 10:25
null
KDNP
MTI-OS

„Magyarország egy kis ország, de tele van lehetőségekkel. Tehetséges nemzet vagyunk, és sikeresek lehetünk, ha hiszünk magunkban, ragaszkodunk az értékeinkhez és következetesen haladunk a céljaink felé.Történelmünk során sokszor váltunk nagyhatalmak játékszerévé, de mindig ragaszkodtunk függetlenségünkhöz, nyelvünkhöz, hitünkhöz, kultúránkhoz, tradícióinkhoz, amelyek biztosították nemzetünk fennmaradását a legnehezebb korszakokban is.

Magyarországot és az egész magyarságot 1920-ban a trianoni diktátummal darabokra hasították a háborúban győztes nagyhatalmak. Ekkor egy területében megszállt, értékrendjében meghasonlott,

a Tanácsköztársaság terrorjától éppen csak megszabadult, szétzilált társadalmú ország

hajtott fejet az ítélet előtt.Ennek a traumának a feldolgozása, következményeinek lehetséges enyhítése csak szuverenitásunk teljes visszaszerzését követően válhatott valóra. De önmagában az ország függetlensége nem csupán célja, hanem eszköze is a sebek begyógyításának hosszú és viszontagságos folyamatában.

A kezünkben lévő lehetőségekkel élni tudni de akarni is kell. A nemzet egyesítése, a szétszakított nemzetrészek egymásra találása csak így történhet meg.Míg a baloldal és a liberális politika 2004. december 5-én is eltaszította magától a határon túli magyarságot a kettős állampolgárság kapcsán indított gyűlöletkampányával, valamint azóta is igyekszik a külföldi érdekeket a nemzet boldogulása elé helyezni, addig a nemzeti-keresztény kormányzat 2010-ben első intézkedései között kezdte meg a magyarság közjogi egyesítését. Mára mindazok, akik magyarnak vallják magukat, földrajzi határoktól függetlenül is teljes jogú állampolgárok lehettek. Az elmúlt 12 évben egyértelművé vált mindenki számára, hogy Magyarországra nem csak a határon belül lakók, de a világ bármely táján élő magyarok számíthatnak és mi is számítunk rájuk! 

Az anyaország mindig segítő kezet nyújt a bajbajutottaknak,

most különösképpen a kárpátaljai testvéreinknek. Történelmünk legnagyobb humanitárius akciójában nálunk biztonságra, menedékre lelnek azok, akik a háború miatt hazájukat elhagyni voltak kénytelenek.Békében és egyetértésben élni szomszédainkkal, de felkészülni a jövő kihívásaira és mindenben segíteni a magyarságot szerte a világban - ez a hosszútávú kulcsa annak, hogy Trianon traumája keserűségből sikeres jövővé változzon.

Klebelsberg Kuno szavai igazolódni látszanak, ha napjaink történéseire tekintünk: „Az életképes nemzetekre a katasztrófa úgy hat, mintha visszavágják a fát. Annál eresebben hajt. Célunk és feladatunk nem változik a történelem sodrásában, megmaradni szuverén, független, európai nemzetállamnak, amely kész kiállni igazáért és képviselni minden magyar érdekét.

(MTI-OS)

Fotó: Csák Attila szobrászművész turulmadarat ábrázoló alkotása a Szent István téren. Trianoni tragédia 100. évfordulójára emlékező kardot markoló turul szobrot 2020-ban avatták fel. A monumentális madáralak kiterjesztett szárnyfesztávolsága közel két és fél méter és a talapzat amin áll, három és fél méteres. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2022. június 04. 19:10
Mocskos imperialisták, de a magyarellenesség gyakorlatilag a pozsonyi csata óra fennáll. Az első világháború célja egyébként is a monarchiák és a nagyobb államok szétverése volt, ami a háttérhatalomnak az emberiség elleni háborúja kezdetét jelentette.
annamanna
2022. június 04. 16:19
2022. június 2. Ismét kivonult a Fidesz a Trianon-megemlékezésről az Országgyűlésben https://kuruc.info/r/2/244360/ ".... az összes kormánypárti képviselő kivonult. Trianonról sem az évforduló előtti utolsó ülésen, sem a jövő hétre előirányzott napirendben nincs említés sem, csak a Mi Hazánk tartotta fontosnak a témát, felhívva a figyelmet arra is: Románia feltétel nélküli uniós csatlakozásának nemzetárulással felérő megszavazásához hasonlóan Ukrajnával szemben egy hasonló diplomáciai fegyverletételre készül Magyarország."
MayorAnna 03
2022. június 04. 13:55
I C
beatrix8642
2022. június 04. 12:17
Teljes mértékben egyetértünk Novák Katalin köztársasági elnökünkkel! A magyar ember kitartó, erős, okos, kreatív! Bárkivel megmérkőzünk, főleg a tolvaj, áruló szőröstalpuakkal, akik francia segédlettel lopták el területeink, természeti kincseink! Lesz visszavágó! A magyarság egyik legnagyobb ünnepe! Nincsenek szavak! Ezt mindenkinek látnia kell! A lekünk megnyugodhat látván a hatalmas ünneplő tömeget! Maga a hely is, a nyereg csodálatos! Erdély, Székelyföld magyar volt és magyar marad! A szöröstalpuak ellopták! Az EU kénytelen lesz ezek autonómiáját bejelenteni! Küzdeni, harcolni kell önhibájukon kívűl kirekesztett testvéreinkért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!