Ukrajna nem győzhet, bármit is kap segélyként

2022. május 30. 06:13

Állnak a Dnyeper-hidak, az oroszok továbbra sem mentek át totálisba. De megtehetik.

2022. május 30. 06:13
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Milyen háború ez? Bármilyen pusztító és kegyetlen is, furcsa. Az oroszok továbbra sem mentek át totálisba. Állnak a Dnyeper hidak, amelyek megsemmisítése alapvető dolog lenne az ukrán utánpótlás elvágására, nem lőtték szét a gáz és olaj infrastruktúrát, a maradék ukrán kikötőket. Ennek nem katonai, hanem politikai oka van. De megtehetik, ha változik a politikai számítás – Ukrajna nem győzhet, bármit is kap segélyként – de Oroszország sem győzhet igazán, képtelen egész Ukrajnát megszállni, az ország nagy részét 2022 február 24-én az első lövés pillanatában elvesztették. A kérdés, hol lesz az új befagyott vonal majd egy nap – szerintem nem sokkal túl a Donbaszon és amit jelenleg tartanak, és mekkora további pusztítás után következik az új egyensúlyi helyzet be.”

Nyitóképen ukrán csapatok rakétákat lőnek ki. Fotó: MTI/EPA

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. május 30. 19:30
Nem győzhet. Ez a háború a kezdetektől fogva arra lett kitalálva, hogy az állapot háborús legyen. Nem a győzelem, vagy a békekötés. Az üzlet a háborúra való hivatkozásban van. Hogy is mondják: Meg lehet magyarázni...., hogy miért lett minden drágább, aminek semmi köze sem a háborúhoz, sem a fegyverekhez. De minden üzlethez. Hogy szokták mondani a brókerek, hogy a tőzsdei hangulat ilyen meg olyan. Akinek bankjai, multicégei, nagybefektetései, olajfinomítói, gabonatornyai, elfoglalt-befolyásolt kormányai, mediahatalmai vannak, az nem azzal kel reggel, hogy jaj, most milyen hangulat lesz a tőzsdén. Felkel és megmondja, hogy milyen legyen.
Aerion
2022. május 30. 17:15
Ukrajna nem győzhet, és nem is fog győzni. Merthogy nem is Ukrajna harcol, hanem a moslék, eszközként használva Ukrajnában maradt embereket, és persze a tömeggyilkos zsoldosokat. Ukrajna nem győzhet, és nem is fog. Két alternatíva van. Az első, és a legreálisabb, az orosz győzelem, annak minden következményével együtt. A második az atomháború, annak minden következményével együtt. Ez a két fejlemény-lehetőség van. Szokjon hozzá mindenki, akinek nem tetszik, mert ez a valóság.
Batman007
2022. május 30. 15:58
Ha a háborút azért vívják, hogy politikai célokat érjenek el akkor Oroszország már biztosan vesztes.
Akitlosz
2022. május 30. 11:24
A Nyugat arra számít, hogy Oroszország tönkre megy ettől a háborútól. De éppen az ellenkezője történik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!