Az Orbán-rezsim összeomlása

2022. május 11. 07:41

Az ős-fideszeseké volt a diadalmenet, az övék lesz a gyászmenet.

2022. május 11. 07:41
null
Ágh Attila
Ágh Attila
Népszava

„Újabb végponthoz érkeztünk, a jelenlegi társadalmi kapacitás már nem elég az európai típusú működéshez, éles versenyben vagyunk Bulgáriával az Unióban az utolsó helyért. Ez a kritikus állapot is meghozza a maga mozgósító szerepét, mert brutálisan kitűnnek az összefüggések a közpolitikai kormányzás népellenes bűnei és az oligarchák gazdagodása között, hiszen feltárul, hogy hova ment az egészségügyből és a közoktatásból elcsalt pénz.

És végül, negyedszerre, az Orbán-rezsimmel belépett a siserahad, az új undokok beáramlásával megjelent az udvaroncok mohó és agresszív nemzedéke is. Az ős-fideszeseké volt a diadalmenet, az övék lesz a gyászmenet. A sáskahadra épülő kormányzás sikertelensége már a kovidválság idején nyilvánvalóvá vált, mivel a kormányzatban csak egyetlen minisztérium működőképes, a Rogán-féle propaganda-minisztérium, ami még ezt a borzalmas válságkezelést is el tudta mismásolni. Csak a propagandagépezet működik, a legkártékonyabb tevékenység a legmagasabb fokon, míg a legfontosabb tevékenységek, az egészségügyi ellátás és a közoktatás a legalacsonyabb fokon.

A NER a Nemzeti Függőség Rendszerének álneve, hiszen a személyes, újfeudális függések rendszere az egész társadalmat áthatja. A társadalom működését, az emberek normális életvitelét lebénítja a nagyvezértől a kis falvak polgármestereiig lehatoló szervilizmus és a korrupció kényszerházassága. A társadalmi mozgósító szerep itt a maga legszélesebb mivoltában jelentkezik a pénzcsapok elzárása után mint össztársadalmi felháborodás a senkik siserahadával szemben, hiszen megtestesülnek és lelepleződnek az apróbb paraziták is. Ezzel megrokkan és szétmorzsolódik a tökéletes autokrácia élősködő rendszere, véget ér a sáskajárás, és alul-fölül összeomlik a társadalom minden zegét-zugát átfogó rendszer.

Az Orbán-rezsim azért mégiscsak vitte valamire a nemzetközi tekintély terepén is, mert pária lett a demokratikus világban, pofozóbaba a kormánynyilatkozatokban, a nyugati közvéleményben és a nemzetközi publicisztikában, végül a kézenfekvő negatív példa a politikai vitákban. Ide jutottunk az összeomlás előtt, de az Orbán-rezsim csúfos összeomlásával nemcsak hazánk polgárai, hanem a széles nemzetközi közvélemény is nagyon meg fog könnyebbülni.”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. május 13. 11:09
Nem lesz addig víg tor amíg él a .iktor.
nebulo15
2022. május 12. 15:07
Ágh bácsi arra figyelj, hogy a nagy gyűlölködésben nehogy miattad jöjjön össze előbb a gyászmenet. (Megjegyzem kimaradok Ágh bácsi gyászmenetéből, sőt a hírre jobban tudnék aludni...)
Csendőr
2022. május 12. 14:25
A múmia visszatért és nem tudja, hogy melyik földrészen van. Azt hiszi, hogy közép-afrikában.
Akitlosz
2022. május 12. 13:36
Már megint összeomlik? Ez az ember mosógépen szokta nézni a híradót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!