Az ellenzéki politika a Fidesz-bérencezéssel nem lesz sikeresebb

2022. május 19. 12:02

Lehet, hogy Hont András sok mindenben téved, de nem becsmérelni kell.

2022. május 19. 12:02
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Alapvetően az ellenzéki politika addig nem lesz sikeres, ameddig abban versenyzünk egymással, hogy ki tudja hangosabban mondani bárkire, aki a kánontól eltérő véleményt fogalmaz meg, hogy Fidesz-bérenc.

Azt pedig kifejezetten normasértőnek tartom, ha ezt már nem csak egymással játsszuk, hanem újságírókat és véleményformálókat is bevonunk ebbe. Majd egyébként egy perc múlva szemrebbenés nélkül arról beszélünk, hogy mi egy európai értelembe vett normális politikai kultúrát fogunk teremteni, azután csodálkozunk, hogy nem hisz nekünk senki. Ráadásul azért a negyedik kétharmad után tényleg nagyobb érdeklődéssel fordulhatnánk azok felé, akik szerint nem volt minden teljesen rendbe a politikánkkal.

Persze ne tegyünk úgyse, mintha ezt a volt miniszterelnök-jelölt kezdte volna most Hont Andrással, mert ez a játék sok éve zajlik már. És most úgyis sokan megint édesanyámmal fognak válaszolni az általam felvetett tartalmi állításra, de ez engem már egyáltalán nem érdekel.

Az aki szerint a vele ellenkezők álellenzékiek, semmivel sem jobbak, mint azok akik szerint akik nem mindenben értenek egyet Orbán Viktorral, azok hazaárulók.

Ez a totális logika igaztalan, lehet, hogy Hont András sok mindenben téved, az ATV is sok dologban kritizálható. De akkor azt kell tenni, nem pedig becsmérelni.”

Kapcsolódó

„Ki fizeti?” – Márki-Zay ismét durván beleszállt Hont Andrásba és az ATV-be is

A hódmezővásárhelyi polgármester arról is beszélt a Hit rádióban, hogy városában éppen egy román nyelvtanfolyam elindításán dolgozik. Bővebben...

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SimplyRed
2022. május 19. 21:04
Annyiban becsülöm ezt az embert, hogy meg tud fogalmazni némi önkritikát. Hogy ez mennyiben őszinte meg fogjuk látni. Mindenestre üdítő jelenség.
falcatus
2022. május 19. 19:13
"érzékelhető a konstruktivitási szándék..." ...én is érzékelem, de nem tud elengedni egyszerűen átlátható, felesleges, és haszontalan állib dogmákat. Még egyelőre meglehetősen sok panelemet sző a politikai gondolatmeneteibe. Nem volt, nincs előtte, mellette olyan tapasztalt személy akitől politikai retorikát és pragmatikus gondolkodást tanulhatott volna el. Édesanyja- bár erre valóban alkalmas lenne- de más politikai irányvonalat és gondolkodást képvisel. Abból ő nem nagyon fog tudni átemelni az ő által képviselni szándékozott politikai tevékenységébe. Mert más viselkedést igényel Schmidt Mária etika- vezérelt gondolatvilága , és megint más magatartást Ungár Péter pártpolitikai baráti környezete, amely úgy írtózik az etikus magatartástól, mint ördög a szentelt víztől. Ebben az állib pol. világban a manipuláció mindig hozzá fog kötődni a kitűzött politikai cél megvalósításához. Annyi különbséggel, hogy ő neveltetése okán kulturáltan szeretne politizálni és ezt ő kerülni szeretné. Ezt viszont nem fogják jó szemmel nézni a gyors, azonnali, és a mindent, vagy semmit alapon politizáló állib platform kisajátítói. Mindig tapasztalni fogja, hogy ezt finoman és kevésbé finoman, de érzékeltetni fogják vele. Abban a ballib, politikai ketrecharcos gyűjtőkarámban, ahová belesodródott, ő túl naív és "szelíd harcos" aki karámtörvényektől eltérően "konstruktívabban" szeretne gondolkodni. Félő, hogy le fogják szalámizni. Nem sok öröme lesz az "akól-politizálástól" elszakadni képtelen, konkurrens állib csatatéren. Nem is politikus "lélek".
rókabácsi
2022. május 19. 14:43
anyád sugta neked?
aaabbbccc
2022. május 19. 14:02
eloszor azt mondjak az ujsagironak, hogy kussoljon majd Brusszelben sirankoznak, hogy kis hazankban nem szabad a sajto
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!