Újabb sötét titok Juszt Lászlóék mesteréről

2022. május 12. 08:55

Ipper Pál a Munkásőrség alapítója és az ötvenhatos megtorlás és megfélemlítés résztvevője volt.

2022. május 12. 08:55
null
Mező Gábor
Mező Gábor
Facebook

„Újabb sötét titok Juszt Lászlóék mesteréről: Ipper Pál a Munkásőrség alapítója és az ötvenhatos megtorlás és megfélemlítés résztvevője volt. A Rádióba helyezett ex-ÁVH-s munkásőr-egyenruhában közvetítette a május elsejei színjátékot, aztán rendet tett a vidéki szerkesztőségekben.

Ipper Pál a Kádár-diktatúra legendás és ismert riportere volt. Mester Ákos, Bolgár György és a többi jól ismert „baloldali” rádiós mestere. A Szófiában lediplomázott Juszt László – aki vállaltan remek kapcsolatot ápolt [és talán ápol, ha utóbbi egyáltalán még él] a szovjet-orosz maffiózóval, Szemjon Mogiljeviccsel – is mindig fennkölten szól Ipperről. Vagy éppen vele példálozva odaszúr, ahogyan tette egy régebbi Magyar Demokrata-cikkben:

„Voltak mestereim, akiket ma is vállalok. Ilyen Ipper Pál és Mester Ákos, akik a 168 Óra alapító főszerkesztőjeként, illetve vezetőjeként akkor mentek hetente szembe a hatalommal, amikor Önök még a KISZ-KB vagy valamelyik egyetemi KISZ-lap munkatársaiként ették a diktatúra keserű kenyerét”.

Dölyfös, nagyképű, álságos és hazug szöveg. Összefoglaló jelzővel: jusztos. Persze sokan már akkor, a hetvenes, nyolcvanas években is tudták, hogy Ipper sem véletlenül „ment, mehetett szembe a hatalommal” [valójában ilyesmiről szó sem volt, egyszerűen megbizható szelepnek használták a Legvidámabb barakk narratívájának alátámasztására], őt is az erőszakszervezetektől mentették át. ÁVH-s múltját alaposabban csak az elmúlt években írták meg, az, hogy munkásőr is volt, számomra csak most vált világossá. Egészen pontosan tegnap, amikor elkezdtem böngészni a régebbi Munkásőr-számokat, ihletet kapva egy ismert rádiós-újságíró hozzászólásától, aki megemlítette a Rádió munkásőreit. Gondoltam, ha valaki, Ipper talán az lehetett. Az is volt.”

Nyitókép: MTI Fotó: Bnekő Imre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2022. május 12. 17:05
Ipper Pál múltjának bemutatása azért is fontos, mert még most is kitartóan hazudnak, hazudoznak róla. Seregnyi tanítványa – Mester Ákos, Bolgár György, Juszt László – válhat hiteltelenné azzal, ha részleteiben is fény derül Ipper ötvenhatos, ötvenhetes tevékenységére. Amivel ők – a Rádió különösen zárt, bizalmi csoportjában – feltehetően pontosan tisztában voltak. Vagy ha nem, akkor milyen rádiósok, milyen újságírók voltak? Van még feladat elég. https://www.facebook.com/mezogaborhalozat/posts/767726174602935
zsolti123
2022. május 12. 16:41
Róbert László titkos munkatársként szolgálta a rendszert. Utóbbi később szigorúan titkos tiszt lett – majd 1989-ben a MÚOSZ elnöke. Alatta a főtitkár: Bencsik Gábor. https://pestisracok.hu/ipper-pal-szepesi-gyorgy-kalmar.../ Mik vannak? BENCSIK GÁBOR: A magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan https://mandiner.hu/cikk/20220412_a_magyar_kozszolgalati_televizio_politikai_elfogultsaga_tarthatatlan#commentanch12578469 BENCSIK GÁBOR Az USA célja nem a tűzszünet, hanem Oroszország meggyengítése 2022. április 27. 6:54 A rövid Trump-közjátékot leszámítva harminc éve ez megy. A botrányos mondatairól elhíresült Csáki Judit ismét a magyarokat gyalázza 2022. április 26. 19:26 „Nem tudunk kimaradni a háborúból, Orbánék sem hiszik, csak az egybites táboruk hiszi” – fogalmazott a baloldali kritikus. Bencsik Gábor: Egy ekkora Fidesz-győzelem után eljött a gesztusok ideje 2022. április 26. 11:03 „Becsszóra, nem konzultáltam előtte senkivel. Talán le is beszéltek volna” – fogalmazott az újságíró a Telexnek. Francia pénzcsapok 2022. április 23. 11:05 Nem az a demokrácia megmentése, hogy egy magyar bank hozzásegíti Le Pent az esélyes versenyzéshez? Nem a mi háborúnk 2022. április 19. 12:37 Az orosz vezetést a tragikus döntés felelőssége alól nem menti föl, hogy az Egyesült Államok lényegében csapdát állított nekik. Nem bántom Orbán Gáspárt 2022. április 14. 19:56 Szememre vetik, hogy bántom Orbán Gáspárt, amikor koronahercegként utalok rá. A „Kisbencsik” végre kimondta 2022. április 14. 7:31 Eddig rendben. De hogyan tovább Bencsik úr, mert ennyivel nem elégedhetünk meg?! Négy gondolat Bencsik Gábor ügyéről 2022. április 14. 6:47 Aki nem élt meg hasonlót, fogalma sincs, milyen érzés, amikor senkik mártogatják beléd a tőrüket. Bencsik kontra közmédia: folytatódik a vita 2022. április 13. 20:35 „Bencsiket utolérte a baloldali hisztéria” – írta a hirado.hu névtelen cikke a közmédiát kritizáló Bencsik Gáborról, aki szerint „személyeskedő” és „hazug” kritika érte őt. Mérő László ma reggel már bent is volt a Rádióban 2022. április 13. 6:09 De mindez szemfényvesztés! Az EU tisztánlátása elleni akció. A magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan 2022. április 12. 8:08 Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda. Négy kétharmad tanulságai 2022. április 9. 7:33 A vidéki ember – nevezzük inkább természetes embernek – számára a felelősség a legfontosabb életelv. Az új narratíva 2022. április 7. 11:23 A vidéki továbbra is bunkó, de most már így, bunkóként is szeretni fogjuk, nekünk ez a nép jutott. Pestiek falun 2022. április 5. 8:22 A napokban új pesti értelmiségi publicisztikai műfaj született: az „élményeim falun”. - Feltűnően megszaporodtak az utóbbi időben Bencsik Gábor írásai... Vagy Mandiner gyakrabban szemlézi?
zakar zoltán béla
2022. május 12. 15:39
Hofi se volt más.
Gyzoltan
2022. május 12. 14:08
Mindig minden a zsidókról szól, minden körülöttük forog... Ipper is zsidó, Juszt is zsidó folytatni sem érdemes... Az ÁVO is zsidó vezetés alatt működött, zsidó kormány alatt.., vagy felett?! Így könnyű volt "forradalmat" kreálni a Szuezi-csatorna megszerzése érdekében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!