Lejtmenetben Márki-Zay Péter

2022. május 31. 18:46

A mostani választásokat követően az ellenzéki pártvezetők nem jelentették be egymás után lemondásukat.

2022. május 31. 18:46
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Magyar Hang

„Egy választási vereség után sok esetben lemondásra kényszerülnek a vereséget szenvedett vezető politikusok, de legalábbis eggyel hátrébb vonulnak. Igaz, nem mindenki.

Kommunista és pufajkás múltja után nem volt magától értetődő, de Horn Gyula kifejezetten nyugati típusú úriemberként viselkedett az 1998-as választási vereség után. Nemcsak gratulált a győztes Fidesznek, de visszavonult a pártja éléről is, igaz, néhány évig országgyűlési képviselő maradt. A mostani választásokat követően az ellenzéki pártvezetők nem jelentették be egymás után lemondásukat, de többen – Karácsony Gergely, Tóth Bertalan – jelezték, nem jelöltetik magukat újra társelnöknek. Karácsony ugyanakkor megmaradt főpolgármesternek, Tóth pedig tovább ragaszkodott a jelentős pénzügyi juttatással és presztízzsel járó országgyűlési frakcióvezetői pozícióhoz – és a szocialisták annak ellenére is megtartották ebben a tisztségben, hogy a párt történetének leggyászosabb választási eredményét hozta, lesüllyedve a kispárti szerepbe. Egyszóval, a nagy bukta után a közvélemény ellenzéki része nem érezte át a nagy katarzist, igazából nem hullottak a fejek, legfeljebb más helyekre kerültek…

És bizony nem vonult vissza Márki-Zay Péter sem. Nem mondott le sem a polgármesterségéről, sem a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöki posztjáról. Igaz, az 1994-ben, amikor a Fidesz majdnem kiesett a parlamentből, Orbán Viktor sem távozott a Fidesz vezetői posztjáról, és lám, mire vitte azóta… Miért kellett volna lemondani Tóth Bertalannak, Karácsony Gergelynek vagy Gyurcsány Ferencnek a mostani katasztrofális összeredményük után…? És miért kellett volna lemondani Márki-Zaynak, akinek a vezetése alatt az összefogás 750 ezer szavazót veszített a négy évvel ezelőttihez képest?”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. június 02. 07:12
"Lejtmenetben Márki-Zay Péter" Igen, tudjuk! De hol van a gödör alja..? Ekkora pofára esés és közutálat után, miért nem tűnt már el még az országból is...? Nála már csak talán "Csótány Fefét" utálják jobban, de még Ő is ott veri az anyjába a húst, a parlamentben..!
hini
2022. június 01. 11:23
volt felfelé menet is?
zolizolizoltan
2022. június 01. 07:02
Orbán sikerét az olajembargó kapcsán MZP úgy nézi alulról., mint vakond a lábrácsot. MZP ortodox liberális szemléletébe nem fér bele sem a különutas magyar út az olajembargaróra adott válaszban, sem a rezsicsökkentés. Jó, hogy nem lett a miniszterelnökünk.
zoles
2022. május 31. 22:33
Igazad van, vesztes csapaton ne változtass!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!