Tegyünk rendet Bojár Gábor és társai fejében!

2022. május 31. 10:41

Bojár liberális okoskodása ellentmond a józan észnek.

2022. május 31. 10:41
null
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Magyar Nemzet

„Az új aspiráns a baloldali csúfos vereséget magyarázó vasorrú bába babérjaira törekvő, a konzervatív jobboldalra tüzet és hamut lövellő, szuperintelligens Bojár Gábor vállalkozó, aki annyira, de annyira művelt, hogy nem is értem, miért nincs legalább hét fej a nyakán, hogy az a temérdek képzettsége és tudása kényelmesen elférjen bennük. Bojár szerint: »Ahogy megyünk lefelé a képzettségi szinten, egyértelmű a kormánypárti szavazók növekvő aránya. Ahogy pedig megyünk fölfelé, egyre csökken, és nő az ellenzéki szavazók aránya.«

Nos, álljunk meg egy szóra, ahogy Vágó István, a szintén túlképzett kvízmesterünk is mondaná, és próbáljunk meg rendet tenni abban a sok kis liberális és okos buksiban! Bojár narratívájával szemben állításom a következő: döntéseinknél kézenfekvő a józan paraszti észre való hagyatkozás látszólag bonyolultnak tűnő, mégis végtelenül egyszerű alkalmazása. Ez így hangzik: Mi a hazám érdeke, azon belül mi a családom, gyermekeim érdeke, és egy adott választási helyzetben melyik aspiráns párt képviseli ezeket az értékeket világosan, érthetően és befogadhatóan?

Ellentétben Bojár Gábor állításával, ezek megértéséhez nem szükséges sem alkalmazott matematikusnak, de még elméleti fizikusnak sem lenni. Ahhoz sem kell egy nyakon hét fejet megtöltő túlműveltség, hogy az idei választáson a józan paraszti ésszel rendelkezők világos különbséget tudtak tenni az Orbán Viktor és pártszövetsége által feltálalt minőségi fogások és a liberális baloldal serpenyőjében egybesült ellenzéki összetevők menzaszintet sem elérő ajánlatai között. A balos liberális megmondóemberek felsőbbrendűségből fakadó gőgje – hogy a fizikus Bojár is értse – egy olyan matematikai állandó, mint az Euler-féle szám, amely irracionális és transzcendens. Bojár liberális okoskodása annyiban irracionális, mert ellentmond a józan észnek és annyiban transzcendens, hogy valójában fel nem fogható.”

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2022. június 02. 10:33
Nézzünk egy példát. Majd' 20 éve Apple cuccokat használok. Egyre jobban utálom, hogy nem az ügyfélélményre fókuszálnak, hanem profitot hajhásznak. Na meg persze azt, hogy megint a Pride-ot nyomják. Nagyon nem értek velük egyet! Lévén 5 notebook, 5 telefon, szerver, TV, óra ökoszisztéémám van nem racionális a fentiek miatt mást választanom, miközben a cuccok némelyik 5, de akár tíz évesen is hibátlanul, cserekényszer nélkül teszi a dolgát. Van az elémélet és a gyakorlat. Amik között elméletileg semennyi, gyakorlatilag viszont k sok különbség tud lenni.
csabi57
2022. június 01. 05:44
Elég aljasak ahhoz, hogy úgy tegyenek mintha nem értenék a világot, mintha nem létezne a nyílvánvaló, mert,. Elék okosak, elég széleskörű rálátásuk van a dolgokra, ahhoz, hogy mindent jól értsenek, ezért,. Őt-Őket nem kell, mert nem is lehet helyre tenni.
amca
2022. május 31. 20:32
bojár nevű idióta. kivel akarsz nyerni? márki porszívó? jakab pig bolgár krava nyírtassi tahó? fegy ö ör,3%
kortárs
2022. május 31. 18:56
Ezek a Bojár féle mocskos prolik, amióta zsákszám szórják a marxista álműveltségért járó áltudományokra a diplomákat, arra verik magukat, hogy normális ember csak elvétve jön ki agymosodáikból. A reáltudományokban mindig is maradni fog a jobboldali fölény. A bölcsészetben meg ha visszafoglaljuk nemcsak az egyetemeket, de ott újra valódi műveltséget fognak oktatni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!