Az „orbánisztánozásban” nekem is be kell látni a hibámat

2022. április 20. 06:41

Az elitista Fidesz valójában kisemmizi a nagy többséget.

2022. április 20. 06:41
null
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Blikk

„Az ország számos pontján tartott utcafórumot a választások óta. Mit tapasztalt, csalódottak, dühösek, vagy inkább reménykedők az ellenzéki szavazók?

A gyászmunka részeként valójában mindhárom, de ez érthető is. Az Európai Parlament képviselőjeként járom az országot és gyűjtöm a véleményeket, javaslatokat. Meg kell értenünk egymást és át kell törnünk a vélemény-buborékjainkon ahhoz, hogy esélyt adjunk a közös hazánknak. Valahol el kell kezdeni. Én elkezdtem.

Az eredmények miatt kiéleződött az ellentét a két oldal szavazói között. Megpróbálta csillapítani ezeket az indulatokat?

Éleződést én csak bizonyos körökben érzékelek, a kormánypárti trollok és a fizetett influenszerek folytatják a hergelést, de a választók jelentős többsége nem akar gyűlölködni. Számos utcafórumon jelent meg elkötelezett fideszes szavazó, akivel békésen, konstruktívan, egymás felé nyitottan meg tudtuk beszélni, hogy miben gondolunk mást a világról. Erre lenne szükségünk, nem állandó „hazaárulózásra” és „orbánisztánozásra”. Utóbbiban nekem is be kell látni a hibámat.

A napokban arról beszélt, a sebek nyalogatása helyett újjá kell építeni az ellenzéket. Ez a szándék mit takar?

Hazafiként és szociáldemokrataként arra készülök, hogy pozitív javaslatokkal és ha kell, kőkemény akciókkal az emberek hétköznapi problémáival kapcsolatos javaslatokat tegyek a kormányzat felé. Az elitista Fidesz csak szavakban áll a társadalom mellett, valójában kisemmizi a nagy többséget. Ránk vár az érdekek és az esély képviselete.”

Fotó: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2022. április 25. 18:34
ujhüje! Neked az a nagy hibád, hogy még élsz!
Felvidéki MAGYAR
2022. április 21. 18:59
Tenyérbemászó a pofád, te g@né!
Petykabá
2022. április 21. 08:41
Be kell látnia, majd csinálja tovább a következő mondatban a szánalmas senki...
Robertoo
2022. április 20. 20:27
Most is lekezelő, lenéző vagy. De, nem baj! Előre az újabb 2/3-ig!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!