Az EU tudja, hogy Orbán Viktornak szoros a kapcsolata Putyinnal

2022. április 18. 09:46

Ő ezt be is vallja, elmondta, hogy ő a homok a gépezetben, bot a küllők között, tüske a köröm alatt.

2022. április 18. 09:46
null
Szent-Iványi István
Hírklikk

„(...) Katarina Barley szerint Orbán képes olyan politikát folytatni, amely árthat az EU-nak…

Most veszi észre? Az már nagyon régi történet, hogy Orbán sok mindenben ilyen politikát folytat. Ő ezt be is vallja, elmondta, hogy ő a homok a gépezetben, bot a küllők között, tüske a köröm alatt. A tavalyi, október 23-i beszédében világossá tette, hogy az EU-ban ő ezt a szerepet kívánja betölteni. Arra, hogy végre észrevette a képviselő is, csak azt mondhatom: jó reggelt kívánok.

Eddig ezt nem mondták ki. Vajon ez azt jelzi, hogy az EU-nak kezd elege lenni Orbánból?

Várjunk egy kicsit, most ellentmondásos hírek vannak ezzel kapcsolatban. Én azt gondolom, hogy sok embernek elege van. Hogy mi lesz a végeredmény, az április végén fog kiderülni, amikor döntést hoznak a jogállamisági mechanizmusról, és arról, hogy utalnak-e pénzt, vagy nem. Ha nem utalnak pénzt, akkor elegük van. Én egyelőre úgy látom, hogy két tábor van – Barley is ahhoz tartozik, amelyik megelégelte, azt mondja, most már elég. Ám még mindig vannak olyanok, akik azt mondják, hogy most olyan helyzet van, amikor Európa egysége fontos, vagy azt, első alkalommal alkalmazzuk ezt az eljárást, ne legyen túlságosan durva a büntetés. Még mindig nem tudjuk, mi fog történni, de április végén már tisztán látni fogjuk.

Azt is mondta Barley, hogy a lépés időzítése nagyon rossz, mivel a jogállamisági mechanizmust már régen alkalmazni kellett volna. Tudom, hogy a »ha« igazsága soha nem derül ki, de a jogállamisági mechanizmus megállíthatta volna Orbánt, vagy az ő pávatánc politikája mindenképp ez lett volna?

– Én úgy látom, hogy most, amikor nagyon nyilvánvaló, mire vezet a pávatánc politikája, még most se fordult azzal szembe, picit változtatott, kicsit módosított, de igazából nem számolt le ezzel a pávatánccal. Pedig most már elég erős nyomás van rajta, hogy tegye meg. Azt nem tudom, hogy korábban megtette volna-e, de a Bizottság nagyon óvatos volt, nem akart beavatkozni a magyar választásokba, a döntéssel megvárta a végét. Lehet, ha hamarabb dönt, és határozott döntést hoz, az segített volna. Egyébként a választás engem most arról győzött meg, hogy ez a dolog a magyar választókat csak kismértékben foglalkoztatja. Csak azokat foglalkoztatja, akik egyébként se szavaztak most sem a Fideszre. ”

Fotó: Mátrai Dávid / Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. április 21. 15:26
Az EU egyet tud! Legyilkoltatni Ukrajna szerencsétlen lakosait, falhoz csapni Európát, az európai embereket! Az EU egy büdös diktátor gyilkos náci csürhe gyülekezete! A vezetőik tömeggyilkosok! Te pedig te görény hazaáruló jobb ha kussolsz! Köp!
Armageddon
2022. április 20. 06:21
Ezek szerint te SEM ismered a Fuggerek történetét. Kár.
csjanos
2022. április 19. 09:44
....kibic...kinyalhatják....bocs
darling
2022. április 18. 22:44
Szentiványi István Magyarország szlovéniai nagykövete volt 2010. jan. 25. - 2015. jan. 31.-ig! Az ádáz stb stb Orbán-rezsim kormányzása alatt hagyta a volt szadeszes Szentiványit a fidesz-kdnp kormányzása alatt Magyarországot külföldön, nagyköveti minőségben képviselni!!! Most ugyanez az ember köpi szembe Magyarország törvényesen megválasztott kormányát, vagyis azt, amelyiket ő képviselhetett 5 éven át! Nem, nem sül le Szentiványi képéről a bőr! Senki sem várja tőle a hálát, de ahogy az Orbán-kormány bizalmat szavazva hagyta őt a nagyköveti poszton, az lenne a minimum tisztesség-mérce, h nem áskál és vág a kormány alá! Na, ez a becsület, a korrektség szadesz-módra! Szégyelld magad, Szentiványi István!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!