Szégyentan

2022. április 11. 07:30

Különös fordulatot olvasok visszatérően az elmúlt napokban: „szégyellem, hogy magyar vagyok”.

2022. április 11. 07:30
null
Petri Lukács Ádám
Magyar Nemzet

„Elfogna a szégyen egy ilyen mondattól – ha egy percre is elhinném, hogy van értelme. Valójában nem értem, mert nem hiszek a kollektív felelősségben. (Még akkor sem, ha a baj kollektív sújthat le egy közösségre, ahogy a sikernek is mindenki részese lehet.)

Nem értem azért se, mert a választásokkal összefüggésben írják ezt többen, tehát voltaképp a közösség többségével van bajuk, igazából cenzust szeretnének. Speciális cenzust méghozzá, ahol az ország zöme nem szavazhatna.

Legfőképp azonban azért nem értem, mert mégiscsak úgy vélem, hogy mindenki a maga döntéseiért felel és a maga örökségének örülhet.

...

Számomra a teljesítmény semmibevételéről szól és szomorú, hogy nem Fürjes Balázs nyert, de mégse gondolom, hogy Budáról Budakeszire kellene költöznöm mondjuk. Hiszen identitásom része a város is, ahol élek. Természetesen megértem azokat a barátaimat, akik bárminemű megfontolásból jelenleg kint élnek.”

Fotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2022. április 12. 04:29
Az ellenzékieknek el kell végeznie a gyászmunkát. Az ilyen "szégyenkezésről" szóló kijelentések mindig az én-gyengeségről is szólnak: a bajokat, kudarcokat, vereségeket ugyanis integrálni kell, sőt, erőforrássá lehet/ne/ tenni. Feltéve persze, hogy az illetők értik saját magukat: az ember transzendens lény, önfelülmúlásra hivatott.
az ember
2022. április 11. 21:26
A magyarság a világ leggazdagabb szellemi és erkölcsi örökségével rendelkezik, amit természetesen nem ismer az, aki olyat mond, hogy szégyelli, hogy magyar.
SkyCopy
2022. április 11. 15:37
Akkor nézzük a nyugti felfogás szerint, mire is lehet büszke egy ember! Jó konzumidióta, apátlan-anyátlan, identitás tudat nélküli, a nagy fogyasztói massza része. Plussz pont ha a nemi identitása sem nem a vele született, + nemzet tagadó. Viszont kifejezetten imádja az anyagi eredetű javakat, gondolkodásában természetellenes, értem itt a természet törvényeivel való szembe fordulást. El lehet kábítani filléres, ámde túlárazott műanyag vackokkal, amitől azt hiszi hogy valaki. Az értékrendje befolyásolható a mainstream média által, a logikus, kritikus és a rendszerben gondolkozás teljesen hiányzik belőle. Ehelyett az érzelmein keresztül manipulálható, így a félelmein keresztül irányítható. A létezésének egyetlen értelme az a szimbiózis, amit a profitorientált cégekkel kölcsönösen élnek: ők eladják a boldogság hamis látszatát a tárgyakon keresztül, amitől a személy úgy érzi boldog. Ennek fenntartása viszont kizárólag csak folyamatos vásárlásokkal fenntartható. A cégek extra profitra tesznek szert, a balek meg azt érzi hogy ő érte kel fel a Nap. A dupla csavar meg az, hogy ha nincs pénze az aktuális boldogság adagjára, felvehet kölcsönt is... :) Majd örömittasan végig posztolhatja a fél világot hogy ő mekkora ember! Ja, meg hogy szégyenli hogy magyar, ő bizony már megtalálta a tutit! Nem vagyok egy vallásos típus, de mintha a bibliában is lett volna valami hasonló, hogy az ördög ármányon, hamis és filléres örömökön keresztül veszi meg a lelkeket.
Gonella
2022. április 11. 10:31
ez az önvallomás a magyar mivoltra (nem a szerzőre gondolok) ebben a formában szekunder rasszizmus a vidékizéssel és a határon túliak kollektív gyalázásával együtt. magyargyűlőlet esetenként őngyűlölet. legyen vége már!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!