Surranópályán az Országgyűlésbe

2022. április 19. 10:20

A Fidesz-KDNP mellett egy kis párt, a Jobbikból 2018-ban kiszakadt Mi Hazánk Mozgalom tekinthető a 2022-es országgyűlési választás másik nyertesének.

2022. április 19. 10:20
Hajdú András
Corvinák

„A Mi Hazánk több szempontból is jó helyzetből kezdi a következő parlamenti ciklust. Politikusai tapasztaltak minden téren, stílusuk és programjuk ismert, a parlamenti küszöböt 70%-os részvétel esetén is biztosító táborral összhangban van, amelynek eléréséhez és mozgósításához saját hálózatot építettek fel. Utóbbi azért is bír kiemelt jelentőséggel, mert a kampány során bizonyította, hogy abban az esetben is komoly támogatást biztosít a pártnak, ha az országos, fősodorhoz tartozó média napirendjén nem azok a témák szerepelnek, amelyek elvileg a Mi Hazánknak kedvező környezetet teremtenének.

Amennyiben a pártot alapító és jelenleg is működtető körön belül nem történik törés, nem valószínű, hogy népszerűsége érdemben csökkenne. A párt mozgásterét elsősorban az ellenzéki pártok közötti dinamika befolyásolhatja a következő években. Az újabb nagyarányú vereség után kérdéses, hogy a Jobbik milyen stratégiát követ majd, kísérletet tesz-e az önálló profil újjáépítésére vagy végleg elkötelezi magát a DK szövetségeseként az ellenzéken belüli hatalmi harc során. Amennyiben a Jobbik folytatja az utóbbi két év stratégiáját, az ellenzéki pártok számára pedig a választást követő kommunikáció mentén a „vidéki Magyarország” lesz a legyőzendő főellenség, akár arra is lehetőség is nyílhat, hogy a Mi Hazánk néhány év alatt olyan mértékű támogatottságra tegyen szert, amivel 4-5 évvel ezelőtt még a Jobbik rendelkezett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. április 19. 18:15
A Jobbiknak annyi. Teljesen feloldódtak a moslékban.
llnnhegyi
2022. április 19. 17:28
A Jobbikot elhagyják még néhányan. Jakab Pétert például leváltják, kirúgják.
Gyzoltan
2022. április 19. 16:10
"Toroczkai dédapja (Tutsek vérbíró) mindig felemlegethető lesz," A családi hagyomány, a családi tradíció, mely különösen a zsidó családoknál meghatározó, lehet átok is, áldás is... Torockairól is ki fog derülni, kritikus időben, hogy köti e őt a családfa..., amint ez a kötődés, más közéleti emberek vonatkozásában is fennáll, fennállhat.., hosszú a lista! Kétségtelen, a személyi összetétel is lehet buktató a MI Hazánk részére... Az is kétségtelen, hogy a zsidóság behatolása a pártokba, meg egyes szakterületekre szembetűnő, domináns, és kettős, vagy többes állampolgárságuknál fogva, lehetséges esetükben, hogy éppen nem a magyar állampolgárságuk az elsődleges... S ha már Torockaira rá húztad a vizes lepedőt, játssz el azzal gondolattal, hogy jó eséllyel a Fidesz sem mentes a beépült fazonoktól... A közelmúltban többen is lebuktak, vagy eljárás alatt vannak.., amint ez más pártoknál is előfordul.., az esetszámok alapján, akár vizsgálni is lehetne, hogy mi a közös bennük...
kolozsv
2022. április 19. 14:03
"Surranópályán az Országgyűlésbe" Ez a jutalom, ha nem áll össze moslékká.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!