Őszinték vagyunk a választókkal

2022. április 21. 07:54

Mi nem két hónapja kampányolunk úgy, hogy kicsit megmutatjuk magunkat a választóknak. Interjú.

2022. április 21. 07:54
null
Vitályos Eszter
Magyar Nemzet

A körzet adottságai miatt rendkívül izgalmas volt várni az eredményekre. Ön hogyan élte meg azt a napot?

Vasárnap már nem izgultam. Tudtam, hogy annyi munka van ebben, hogy ha ennek ellenére kikapunk, akkor nincs igazság. Ezért voltam teljesen nyugodt. Amit lehetett, azt kihoztunk belőle az elmúlt másfél évben, amióta elkezdtük a munkát. Mi nem két hónapja kampányolunk úgy, hogy kicsit megmutatjuk magunkat a választóknak, hanem másfél év kemény munkája van mögöttünk.

Ön szerint nem volt olyan kézenfekvő az eredmény, ahogy utólag látszik, hogy vidék a Fideszé, a főváros az ellenzéké?

A mi választókerületünkben is látható a vidéki kontra városi különbség. Nálunk is jellemző, hogy a vidéki életmód szerint élő emberek inkább konzervatív beállítottságúak, míg a városiak gondolkodása inkább az urbanizáció jegyeit viseli magán. Ráadásul nálunk rengeteg Budapestről kiköltözött család él, akikről mindenki azt feltételezte, hogy a Fidesz számára kedvezőtlenebb szavazóbázisról van szó. Szerintem ez nem így van, ennél komplexebb ez a csoport is. Sokan vannak közöttünk olyan családos fiatalok, akik a polgári értékrend szerint élő, konzervatív beállítottságú emberek.

És azt is észrevettem, hogy a helyi, városi szavazók kevésbé az ideológiák és pártpreferenciák mentén szavaznak, inkább azt a személyt keresik és választják, akiről tudják, hogy képes az életüket jobbá tenni. Ezt mutatja az egyéni és listás szavazatok közötti 2400-as többletszavazat is. Kaptam erről szóló üzeneteket olyanoktól, aki soha nem szavaztak a Fideszre, de rám most igen. Volt, aki az édesanyjáról írta, hogy ő harminc éve a baloldalra szavaz, mégis egyértelmű volt számára, hogy engem választ.

Mi lehetett az oka, hogy még a hiszterizált ellenzéki törzsszavazók közül is átszavaztak?

A mi munkánkban nagyon fontos elem a patrióta-, civil vonal. Ennek bázisa az Átölel a Pilis–Dunakanyar Szövetség, aminek a stratégiáját együtt dolgoztuk ki helyi civilekkel, lokálpatriótákkal, önkormányzati vezetőkkel, intézményekkel és cégekkel. Ide politikai hovatartozástól függetlenül fogadtunk és várunk mindenkit, aki együtt akar tenni velünk a térségért.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2022. április 21. 18:33
Gratulálok a sikeréhez, megérdemli!
olajfa1
2022. április 21. 14:55
Gratulálok a sikerhez! Jó munkát kívánok!!!
Jóakaratúember
2022. április 21. 13:25
Nagyon várom, hogy elkezdődjön a parlamenti munka, a Szigetorrba vezető út élet- és balesetveszélyes. Számítunk képviselő asszony közbenjárására!
nick89
2022. április 21. 09:42
@Mich Ki írta a Népszabadságban a pápáról azt, hogy hülye demens vénember? Zsóti, ne legyél most szerény!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!