Még Merkel sem szólal fel Merkel érdekében

2022. április 26. 17:49

Angela Merkel inkább tehertétel a német politikában.

2022. április 26. 17:49
Prof. Dr. Werner J. Patzelt
Corvinák

„A mostani háborús hetekben alig hallani a német kormány korábbi fejéről, aki igen hosszú ideig – és messze kimagaslóan – Németország leginkább kedvelt politikusa volt. Ki ha nem éppen ő, akit egykoron még a Nobel-békedíj várományosaként is emlegettek, és aki változatlanul bizalmas viszonyt ápol számos vezető politikussal, tehetne lépéseket az Oroszország és Ukrajna közötti békekötés elérése érdekében? Nem próbálkozott már ezzel korábban is esetleg?

Az bizonyos, hogy egy visszavonult német kancellárnak nem illik fényesebben szerepelnie az utódjánál. Akkor tehát csendben, a háttérből segíti a nyugalmazott kancellár asszony a német kormányt? Úgy tűnik, hogy nem, hiszen a német politikai élet egyértelműen hátat fordított annak a politikai iránynak, aminek Merkel alatt még »nem volt alternatívája«. De miért nem védi meg a munkásságát a nyilvánosság előtt? A Scholz kancellárral szembeforduló szociáldemokraták közül sokan hálásak lennének ezért! Vagy talán sértené a német érdekeket, ha Merkel bírálná a kormány politikáját? De ezeket az érdekeket ugyanakkor akkor sem képviseljük, ha csak szemlélői vagyunk a tévesnek tartott politikai folyamatoknak.

Vagy a korábbi kancellár egyszerűen csak belátta, hogy számos politikai alapvetése téves feltételezésnek bizonyult, tehát hallgatásával egyszerűen csak elkerüli tévedéseinek a felvállalását? Még az is lehet talán, hogy az országos német média – Helmut Schmidt esetével ellentétben – azért sem fáradozik különösebben Merkel szerepeltetésén és megszólaltatásán, mert a tisztelt újságírókat és képernyőn megosztott bensőséges beszélgetések nagyjait kellemetlen helyzetbe hozná, ha az egykori kancellár asszony mégis védelmébe venné a különben már tarthatatlan álláspontokat? Sőt nem is akarják eltűrni, hogy Merkel téveszmének nyilvánítsa mindazt, amit egykor az újságírók nagyjai képviseltek – az ellentmondás szikráját is megsemmisítő megvetéssel sújtva?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2022. április 27. 10:41
Mürkült a DS kidobta, mint a használt budipapírt. A migránspolitikájával megtette, amit Európa tönkretételéért tehetett, az oroszokkal folytatott pragmatikus viszonya viszont keresztbe feküdt a "Z"-vel beindított anglo-amerikai folyamatoknak. - A háborúért utólag felelőssé tenni demagógia lenne, hisz az még ősszel sem volt elkerülhetetlen.
Gyzoltan
2022. április 27. 10:38
Kösz! -de Hitlert együtt emlegetni ezzel a némberrel... Tudod, a vérivó, korzikai szörnyetegnek is kellett vagy 100 év, mire az elismert Bonaparte Napóleon lehetett... Tudnivaló, hogy 1871-ben a (poroszokon keresztül) elásta magát a frissen egyesült Németország, Anglia fókuszába helyezvén magát, melyet még tetézett a világraszóló gazdasági fejlődésével.., mert innen indult a németség tragédiája, kiknek sírásója első körben Anglia és a zsidóság lett, míg a II. körben a zsidóság és Anglia lett, az USA asszisztálása mellett... Mára, sokaknak úgy tűnik, hogy az USA ugrott a lator államok élére, de ez csak megtévesztő tévedés, ugyanúgy kihasznált ágyútöltelékek maradtak, mint voltak is...
józan paraszti ész
2022. április 26. 21:04
"Angela Merkel inkább tehertétel a német politikában." Hát még mekkora tehertétel Európa számára.
kozmosz
2022. április 26. 20:54
Erről a képről nem tudni, hogy férfi-e vagy nő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!