Libernyákok Csodaországban

2022. április 13. 06:51

Azon is megrökönyödtek, hogy vidéken a hagyományok, az egymás iránti tisztelet velünk élő valóság.

2022. április 13. 06:51
Nagy Dóra
Magyar Hírlap

„A belpesti romkocsmákból kiszabadult libernyákok rácsodálkoztak arra, hogy vidéken mindenki ismeri egymást. Nem használjuk azt a szót minden pillanatban, hogy »én«, ellenben a »mi« sokkal gyakrabban előfordul a mondatainkban.

Nem vasvillát szorongatva acsarkodunk a fővárosiakra, akiket szerintük a legszívesebben máglyán égetve lincselnénk meg, hanem mindenkit kedvesen fogadunk. Nem érdeklődünk nagyon irántuk, ellenben nem is kötjük őket a lovaskocsi mögé utánfutónak. Részegen se randalírozunk reggel tízkor, mint a bolond kalapos, bár egyes beszámolók szerint koszosak, kövérek és elhasználtak vagyunk… Azon is megrökönyödtek, hogy vidéken a hagyományok, az egymás iránti tisztelet nem egy toposz, hanem velünk és köztünk élő valóság. A mindennapok része.Mint ahogyan az is, hogy járunk templomba (de ha nem, akkor is bennünk él Isten), és bizony sokat beszélgetünk egymással, együtt játszanak a gyerekeink, a családok meg együtt mennek szavazni. Élő közösségeink vannak, és adunk a másik szavára. A picsogást olvasva a kedvenc részem az volt, amikor megállapításra került, hogy az Isten, Haza, Család hármasa az nem egy mantra, hanem a vidék tényleg így él, és ezek alapján határozza meg magát. Nekünk fontosabb a magzat, mint az emberi jogok! Borzalmas bigottság, nem igaz?

Végezetül megállapításra került, hogy nem ismerjük Bödőcs Tibor, Pottyondy Edina, VV Zsolti és a többi okos influenszer munkásságát, ellenben ismerjük a »Polgit«, akinek adunk a szavára. Rettenetes. Nem idegenekben bízunk, hanem egymásban. Ki hallott már ilyet? A legnagyobb baj velünk pedig az, hogy egyszerűek vagyunk, röghöz kötöttek, fontosak a hagyományok, és nagyon összezárunk. Mi itt, vidéken nem tettetjük az összefogást, hanem tényleg összefogunk, ha úgy érezzük, hogy ez szolgálja a boldogulásunkat. Skandallum, hogy ilyen létezhet 2022-ben!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2022. április 14. 05:52
Szerintem ezek már azon is csodálkoztak, hogy a vidékiek beszélnek...
amca
2022. április 13. 22:49
Imádom a pesti 5ker prlikat,meg a 3ker dplmás prlikat. Sic. Vidéken nincs is net. De van okos. Pont mint a tijed. Sőt a sznoboknak sokkal drágább. Attól ilyen okosak. Pont mint ti. Akkor mi a különbség. Itt talán több a lové. Na ,ez baj.
Sanyikám
2022. április 13. 13:06
Valós mondatok.
neutrinoo
2022. április 13. 11:41
"ma a liberális voltaképpen a diplomás kommunista" mondta a pókhasú gengszter. Én meg azt mondom, hogy a fideszes tulajdonképpen a diplomás náci
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!