A Biden-kormány végének kezdete?

2022. április 12. 10:50

Az amerikai elnök hiányosságai minden eddiginél szembetűnőbbek.

2022. április 12. 10:50
null
Abraham Ben-Zvi
Neokohn

„Már csak hét hónap van hátra az amerikai félidős választásokig, és mivel a szenátus egyharmada és a teljes képviselőház választások elé néz, az amerikai elnök hiányosságai minden eddiginél szembetűnőbbek.

Az amerikai politika egyik legmélyebben gyökerező – és az egyik legmegalapozatlanabb – konvenciója az a meggyőződés, hogy az emberek a választási döntéseiket csak racionálisan, a jólétükhöz és alapvető meggyőződéseikhez legközelebb álló, elsősorban gazdasági, társadalmi és kulturális dimenziókban gyökerező megfontolások alapján alakítják ki.

Az amerikai történelem azonban újra és újra megmutatta, hogy a kép valójában sokkal bonyolultabb: Néha a külügyek és a védelmi kérdések döntő hatással vannak a választásokra, különösen akkor, ha a közvélemény széles rétegei úgy látják, hogy ezek befolyásolják az Egyesült Államok szuperhatalomként való globális megítélését, az általa vetített képet és vezetőinek érdekérvényesítő képességét.

Mindezt úgy, hogy közben megőrzik az Egyesült Államok alapításakor kitűzött morális céljaikat, mint az erkölcsiség világítótornyát, amely inspirációt és támogatást nyújt a túlélésükért küzdő országoknak a gonosz hatalmak ellen.”

Nyitóképen Joe Biden, amerikai elnök. Fotó: NATHAN POSNER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. április 13. 11:43
Majd ha Putyin üzen az amerikaiaknak... A nép pedig rájön, hogy elbagatellizálta a helyzetet és megtudja, hogy a mi a valóság.
Zolotarjov
2022. április 13. 10:48
Pedig kár a gőzért, mindkét házat bukják..
teljesenertelmetlen
2022. április 13. 07:43
az erkölcsiség világítótornyát, amely inspirációt és támogatást nyújt a túlélésükért küzdő országoknak a gonosz hatalmak ellen. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
budapesti
2022. április 13. 00:51
"az amerikai elnök hiányosságai minden eddiginél szembetűnőbbek" Biden: "Fogd meg a söröm!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!