Az igazi emancipáció

2022. április 22. 19:35

Távozik posztjáról a német családügyi miniszter asszony, a Zöldek politikusa. Vajon tényleg jól járnak a nők a női kvótákkal?

2022. április 22. 19:35
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Mindössze négy hónappal azután, hogy megalakult az 50 százalékban nők alkotta német szövetségi kormány, végkielégítéssel távozik a családügyi miniszter asszony, a női kvótát precízen alkalmazó Zöldek politikusa.

A dolog előzménye, hogy a posztra sikerült azt az Anne Spiegelt kiválasztani, aki tartományi környezetvédelmi és klímaügyi miniszterként az Ahr-völgy környékének katasztrófavédelméért is felelt a végül 134 áldozatot követelő tavalyi árvíz idején – ami eleve kérdésessé tehette volna vezetői és helyzetfelismerési képességeit (különös tekintettel arra, hogy a katasztrófa előtti órákban kiadott közleményben a »nem várható extrém áradás« mondatot jóváhagyta, arra ugyanakkor felfigyelt, hogy az egyik főnév nem volt gendersemlegesen írva), most azonban az is kiderült, hogy a mentési munkálatok kellős közepén négyhetes szabadságra utazott családjával Franciaországba.

Már ezen a ponton is elbizonytalanodhatunk: vajon tényleg jól járnak-e a nők a női kvótákkal, ha a minimum 50 százalék eléréséhez boldog-boldogtalant pozícióhoz kell juttatni, hogy azután látványos kudarc legyen a vége főműsoridőben, pont megerősítve a felszámolni kívánt előítéleteket? Nem kívánatosabb-e (adott esetben) 30 százaléknyi vállalható női szerepmodell, mint 50 százalék kvótanő, köztük 20 százaléknyi alkalmatlan karrieristával, akiknek ostoba mondataival tele minden hírportál? (Szerencsére nálunk legalább nemzeti egyetértés látszik kirajzolódni a témában: bár Szabó Tímea – a lágy, kompromisszumkész női politizálás nagyasszonya – 2014-ben még törvényjavaslatot is előterjesztett, hogy a pártlistákon szigorúan felváltva szerepeljenek nők és férfiak, az aktuális ellenzéki listán a Párbeszéd első négy jelöltje mégis mind férfi – nyilván nem ócska hímsovinizmusból, hanem mert ők voltak a legmeggyőzőbb embereik. MZP, Karácsony Gergely és Kocsis-Cake „Holnaptól ne vegyünk gázt” Olivio. Milyenek lehetnek akkor a nők???)”

Nyitóképen Anne Spiegel távozó német családügyi miniszter. Fotó: ANNETTE RIEDL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2022. április 23. 17:47
Készséggel elfogadom, hogy férfi és nő közt bizonyos esetekben nincs és nem is lehet különbség. De akkor meg minek számolni?
nebulo15
2022. április 23. 12:11
Remélem a következő távozó a méregzöld, végtelenül buta külügyér lesz, aki egy megírt szöveget sem képes brutális félreolvasások nélkül elmondani (2021 December sajtókonferencia Lavrovval !).
Sincero
2022. április 23. 07:43
Ahová egy nőt betesznek, onnan egy férfi kiesik.
sheu
2022. április 23. 02:54
Az a baj ezekkel a nőkkel, hogy hihetetlenül buták. Szó szerint, rendkívül gyenge szellemi képességekkel rendelkeznek, ezek teljesen alkalmatlanok bármilyen értékteremtő munkára. De akkor mégis hogy a bánatba tudnak ilyen rendkívül fontos tisztségeket betölteni? Erre a kérdésre mikor kapunk választ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!