Itt egy nyugati cikk, ami kivételesen nem Orbánt szidja

2022. április 04. 15:59

A The Spectator szerzője igyekszik józanul elmagyarázni, miért is nyer állandóan a Fidesz. Mutatjuk.

2022. április 04. 15:59
null

Miért nyer állandóan Orbán? – teszi fel a kérdést William Nattrass, a Spectator brit jobboldali lap szerzője, s nem a szokásos nyugati mantrát hozza, hanem a következőket írja.

Nattrass szerint az ellenzéknek és a nyugati médiának el kell felejtenie a Fidesz  felé lejtő választási törvényről alkotott narratívát, hiszen a Fidesz akkorát nyert, ami minden létező választási rendszerben nagy győzelem lenne. 

Szerinte „ahelyett, hogy nem fair játékot kiált, az Egyesült Ellenzéknek saját sorain belül kellene keresnie a hibát”. Emellett az ellenzéket csak az Orbán-gyűlölet egyesíti, és nincs pozitív elképzelése Magyarországról, leszámítva „a demokrácia helyreállításának” és az „EU-hoz való lojalitásnak” az elvont elképzeléseit. Nattrass szerint nyomasztó látni, hogy az állítólag demokráciapárti ellenzék szerint csak egyféle igazán demokratikus döntés létezik. 

Emellett Orbán összeputyinozása sem jött be – állapítja meg a brit elemző. Hozzáteszi: lehet, hogy a Fidesz manipulálja a médiát, de a szavazók szerint „Magyarország nem Oroszország”, az állítólag sötétben tartott vidéki szavazók pedig egy kattintással érhetnek el nagy mennyiségű Orbán-kritikus médiatartalmat. 

Az ellenzék „messianisztikus” hozzáállása visszaütött, a magyarok ugyanis „nem akarják, hogy a politikusaik megmentsék őket” – írja a Spectator szerzője. – A többség nem akar „szocialista utópiában” élni és nem kíváncsi az „európai értékek utópiájára” sem. Hanem gyakorlatiasságot, a hagyományok tiszteletét és pozitivizmust szeretnének. Ezt pedig a Fidesz „vödörszámra” kínálta. Az Egyesült Ellenzék viszont negativista volt, összezavart, és az „EU-liberalizmust” kínálta, aminek oltárán fel akarta áldozni a bevett politikákat. 

„Amíg ez így folytatódik, Orbán győzni fog” – zárja sorait a Spectator elemzője.
 

Nyitókép: Facebook

Összesen 275 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. április 05. 05:20
"..Itt egy nyugati cikk, ami kivételesen nem Orbánt szidja..." HE-HE-HE!!! Már-már szinte HIÁNYÉRZETE TÁMAD A NORMÁLIS MAGYARNAK A' MIÁN', HO' NEM BASZOGASSÁG A 'ZORBÁNY-T..... Há' mán' hovájutunk így?
Zo-Lee
2022. április 04. 21:40
Én megmondom őszintén nagyon sajnálom a baloldali szavazókat. Ők nem tehetnek róla. Nem hülyék. hitték egy eszében egy másik narratívában. hitték egy olyan rendszerben amiben az ég akár zöld is lehet a fű meg kék. hitték a 6alomban, akik már annyi dalt énekeltek hogy ég, kislemezt is eladhatnának. Jákoban még szóló zenéje is van. hihetetlen. szóval hitték ezekben az "igazmondó" megmondó változást hozó szarral töltött összefogásban. de ez nem összefogás volt hanem csak összeröffenés, ahol minden baloldali nácilibsi elmondta hogy O1G és lekell váltani. szóval tényleg sajnálom ezeket a szegényeket, mert elhitték. és aki látta Makizajt, azt is láthatta, hogy tényleg csak egy összeröffenés volt. egyetlen politikusként beszélt összevissza a színpadon. sehol egy csókos elvtárs. szegény szavazók elhitték, hogy működni fog. ekkora elbaszott cserben hagyádt csak a baloldal tud a szavazói felé tenni. és mégegyszer. szegények elhitték, hogy felfelé is van út. pedig 2 irány van előre és hátra. nem felfelé hanem előre. szegények elhitték. őszinte részvétem a politikai hulláiknak!
19Vs1...
2022. április 04. 21:23
Szervusztok Látjátok így is meg lehet ítélni egy eredményt . Azt kellene elérni , hogy egyre többen lássák így ! (óhajtó jel) Az RTL híradóban Antónia ma egész tűrhetően ( bár még finomítani lehet rajta egy kicsit ) konferálta be O.V. beszédét . A kollégáinak üzenem , többen voltak , csak nézzék meg jobban . Ja és lássanak is . (igaz nekem a software segített) Viszont a többi csatornán nem hívták fel a figyelmet rá , amit hiányolok tőlük .
alcatalca
2022. április 04. 20:01
fideath, foldizs, kunfia, genus et co.! Kérlek benneteket, vegyetek vissza az arcotokból! Undorító, alpári stílus. A többieket pedig arra kérem, ne is álljatok velük szóba! Köszönöm! Hajrá Magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!