Háborúról és békéről döntünk a mai napon

2022. április 03. 08:10

Nekünk nem orosz vagy ukrán, de nem is amerikai szemmel kell tekintenünk a válsághelyzetre.

2022. április 03. 08:10
Bertha László
Magyar Nemzet

„A baloldal álláspontja, miszerint katonai segítséget kell nyújtani Ukrajnának, továbbá mindennemű kereskedelmi kapcsolatot meg kell szakítani Oroszországgal, beláthatatlan következményekkel járna hazánk békéjére és biztonságára, valamint gazdasági működőképességére. Ez ellentétben áll nemzeti érdekeinkkel, valamint a magyar emberek meggyőződésével is. A Századvég közvélemény-kutatása szerint tízből kilenc magyar vélekedik úgy, hogy mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy kimaradjunk a szomszédos országban dúló háborúból. A többség hasonlóan markáns véleményt fogalmaz meg a repüléstilalmi zóna és a rezsicsökkentést fenyegető brüsszeli szankciók tekintetében is. 

Kijelenthető tehát, hogy a polgárok nyugalmat és józan döntéseket várnak el a politikai vezetők részéről, amely szöges ellentétben áll a baloldal agresszív retorikájával.

A felkorbácsolt indulatokat azonban sem a most vasárnapi országgyűlési választás, sem bármiféle szavazatszerzési szempont nem indokolhatná fordított esetben sem, hiszen egzisztenciális kérdésről van szó. A meglévő biztonsági kockázat politikai lehetőségként való értelmezése súlyos aránytévesztést mutat Márki-Zay Péterék részéről, bármit is gondoljunk Oroszország vagy éppen Ukrajna szerepéről a konfliktus eszkalációjában. 

Nekünk nem orosz vagy ukrán, de nem is amerikai szemmel kell tekintenünk a válsághelyzetre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2022. április 03. 13:24
Zelenszkij egy náci bűnöző, aki a magyarokat üldözi és megalázza! Miért is kellene mellette kiállni????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!