Eddig nyerészkedtek a járványon, most megkezdődött a spórolás?

2022. április 20. 15:31

Az egészségügyi kormányzat megszüntette a mentősök által végzett ingyenes PCR-tesztelést.

2022. április 20. 15:31
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Hírklikk

„Nem kellett sokat várni a választás után ahhoz, hogy a felelőtlenül gazdálkodó Fidesz-kormány elkezdje a pénzszivattyúzást a közszolgáltatásokból. Nehezen magyarázható ugyanis másként, mint sietős spórolásként, hogy az egészségügyi kormányzat megszüntette a mentősök által végzett ingyenes PCR-tesztelést, a legnagyobb kapacitású labor pedig a jövőben több PCR-mintát már nem vizsgál. Az továbbra is kérdés, hogy ezek után ki és milyen módon fogja a legmegbízhatóbb eredményt produkáló teszteléseket elvégezni, erre ugyanis a kormány még nem adott egyenes választ. 

Mindebből arra lehet következtetni, hogy a kormány egyszerűen spórolni akar a magyar embereken, a járványkezelés során pedig – a szakemberek egybehangzó véleménye ellenére – megelégszik a korábban még általuk is megbízhatatlannak mondott gyorstesztek kizárólagos használatával. Igaz, ez utóbbiak állami beszerzésén fideszes politikusok korábban egészen visszataszító módon milliárdokat nyerészkedtek, így valahol érthető a preferencia.

A koronavírus-járványban immár 46ezer magyar életet vesztettünk el és továbbra is naponta több tucat ember hal meg a vírus következtében. A szakemberek állítása szerint a járvány megfékezéséhez és a fertőzések biztos azonosításához a PCR-tesztelés pontossága elengedhetetlenül szükséges. Az felelőtlen és érzéketlen hozzáállás, ha ezt a házi orvosok által indokolt, egyértelmű tünetekkel rendelkező esetekben sem biztosítja tovább az állam ingyenesen. A kiskeresetű családok számára túlzott megterhelést jelent a közel húszezer forintos PCR-tesztek sok esetben szükségszerű elvégzése, az ingyenesség biztosítása ezért – különösen egy magát családbarátnak mondott kormány részéről - több mint indokolt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salexa
2022. április 21. 07:41
Ugyanott folytatja ahol abbahagyta. Semmi változás, pedig azt mondta megváltozik az irány, de nem. nem tudnak tanulni a mult hibáiból. Ugyanazt folytatja, tehát továbbra sem fogunk hallani tőle semmi mást, csak Orbán pocskondiázását. Pedig azt igérte más lesz. Most már javaslatokkal fog elő állni. Márha lenne. De nem képes másra. Ezért fölösleges EP képviselőnek lenni.
Tuco
2022. április 21. 07:02
Na mivan ujheji ,nagy volt a pofád,most kussolhatnál.De a nagy pénzt elteszed érdemi munka nélkül mi?
bandee1
2022. április 20. 21:49
FOGD BE A MOCSKOS POFÁDAT, A KURVA ANYÁDAT!
Robertoo
2022. április 20. 20:23
Ez még él?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!