A Fidesz győzelméért nem gondolom, hogy az ellenzéki kampányt kell felelőssé tenni

2022. április 11. 10:32

Ez lett volna az a pálya, amin nyerni kell, és ezt meg is lehetett volna nyerni.

2022. április 11. 10:32
null
Ésik Sándor
Diétás Magyar Múzsa

„Ennek a problémának szakmai megoldása van. A probléma így hangzik: le kell csípni a fideszről nagyjából 0,5-1,5%-ot, mozgósítani kell 1-2%, egyébként nagyjából a fidesszel szimpatizáló otthon maradót és néhány tized százaléknyi kamupárti szavazót meg kell győzni arról, hogy szavazzon az ellenzékre. Ha van kutyapárti szavazó, aki egy ilyen kampány hatására átszavaz, az a bónusz, de erre legfeljebb néhány tucatnyi mennyiségben érdemes számolni. A Fidesz legyőzése elérhetetlen dolog, de ez elérhető lett volna. Azért nem lett elérve, mert a kampányban nem tudták, hogy ez a feladat, és nem is valósították meg.

Tehát én a Fidesz győzelméért nem gondolom, hogy az ellenzéki kampányt kell felelőssé tenni. A Fidesz jól mozgósított és a 3-6. sorszámú megyei körzetekben tökéletes logisztikai műveletet hajtott végre. Viszont a Fidesz elsöprő győzelméért a rossz ellenzéki kampányt nyugodtan lehet hibáztatni. Az eredményekből az látszik, hogy tucatnyi körzetet úgy nyert meg a Fidesz, hogy a győzelmi esélyei nem voltak jók, és szoros eredménnyel jött csak ki győztesnek. Ha ezeknek a felét nyeri meg az ellenzék, az még 6 egyéni hely, meg mellé 2-3 listás hely, és nincs fideszes kétharmad, még esetlegesen bejutó Mi Hazánkkal sem, vagy legfeljebb velük együtt.

És még egyszer: ezek azok a körzetek, ahol ezrével laknak diplomások, tízezrével középfokú végzettségűek, van elég sok munkahely, szóval nem holmi analfabéta-zombiapokalipszist kell elképzelni. Ez lett volna az a pálya, amin nyerni kell, és ezt meg is lehetett volna nyerni.”

Nyitókép: Trenka Attila/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wasserwoman
2022. április 12. 06:13
Nem, mára nem lehetett számítani, igazán. Hiszen számított rá, persze hogy számított, sőt múlt éjjel álmodott is ilyesfélét: de álmában magyarból hívták ki, igaz, hogy úgy volt, mintha a magyart is a Frőhlich tanítaná. Álmában elintézte az egész kérdést, a párhuzamos vonalakról felelt, egyfelesre. részlet Karinthy- a rossz tanuló felel c. müvéből.
amca
2022. április 11. 23:15
Nem tudjuk ki a fax vagy. Azért lefordítom magyarra. A szaharákos,bangónébarom,jakabfosch,fegyööör,jogsinélküli,Kúúúrcsány,meg a bolgár tehén. Kevés ,mint makkalsóban a Tell Wilmos!!
Csomorkany
2022. április 11. 22:40
Ha sárga lennék, csengetnék és áramszedőm volna, én volnék a villamos.
Chardonnay99
2022. április 11. 21:06
A pasas elmehetne fociedzőnek: Eredmény 0-6. Ésik úr: "Ha megkaptunk volna egy-két tizenegyest, ha az ellenfél egyik játékosát kiállítják, ha nem lett volna vizes a fű, és nem fúl olyan erősen a szél, ha gólunkat les címén nem érvénytelenítik, ha a 42 éves, félszemű csodacsatárunk nem sérül meg az ötödik percben, és ha nem kora délután 17 órakor van a meccs, akkor nyerhettünk volna."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!