Csak én vagyok örök elégedetlenkedő

2022. április 09. 21:03

Próbáltam nyitott lenni, s mégis egy buborékban találtam magam.

2022. április 09. 21:03
null
Csernai Mihály
Facebook

„Pörgetem a Facebook-feedet és folyton különböző sötét hátterű, kiábrándultságról szóló versidézetek és szövegek jönnek szembe.

Én elkezdtem fogalmazni valami hosszabb posztot megint arról, hogy mit is érzek, de már nem tudok írni semmit, mert elfogytak a szavaim.

Próbálok a humorhoz nyúlni, de nem őszinte a nevetésem. Próbálok a haraghoz nyúlni, de őszintén már a dühöm sem tud őszinte lenni. Négy éve elsőválasztóként hasonlót éreztem, azóta viszont úthengerként ment át rajtam az elmúlt időszak.

Én próbáltam nyitott lenni, s mégis egy buborékban találtam magam, és hiszem, hogy abban a buborékban volt értelme annak, amit csináltam, de tágabb kontextusban nézve az elmúlt néhány óra kiábrándító eseményeit – nem volt értelme. Nincs értelme. Mi értelme?

Örülök, hogy az ország lakosságának nagyobbik része ezek szerint elégedett. Akkor csak én vagyok örök elégedetlenkedő. Tegnap a Rácskertben voltam, és valaki (sajnos már nem emlékszem, kicsoda) viccesen azt mondta egy ponton, hogy amúgy lehet, hogy »mi«, akik elégedetlenek vagyunk vagy ad absurdum az ellenzékre szavaztunk, mi nézünk rossz mozit. Hogy az, ami ezzel az országgal történik, az valójában teljesen rendben van, csak mi fanyalgunk állandóan.”

Nyitóképen a baloldali eredményváró. Fotó: Trenka Attila/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kontyos
2022. április 10. 19:21
Ne ugass sokat dádé...Marosvásárhely nem egy jó búvóhely.....
artojan
2022. április 10. 12:57
"De már nem tudok írni semmit , mert elfogytak a szavaim" ....ehhez képest ide böfögtél valamit amire azt mondják: "nesze semmi fogd meg jól"
Megtalálta
2022. április 10. 11:23
" Tegnap a Rácskertben voltam, és valaki ... viccesen azt mondta egy ponton, hogy amúgy lehet, hogy ... mi nézünk rossz mozit. " Bátorságra vall, ha valaki a Dob utcában nyíltan ki meri mondani ezt. :D
röviden
2022. április 10. 09:15
Ajaj, a kétely már a Rácskertben (Dob utca 40.) is felütötte a fejét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!