Amikor a Húsvét csak egy kirakat!?

2022. április 19. 10:11

Olvasom ezt az interjút Hodász Andrással és aggódom érte.

2022. április 19. 10:11
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Olvasom ezt az interjút Hodász Andrással és aggódom érte. És nem csupán érte aggódom, hanem azokért a tisztességes papokért, lelkészekért is, akik próbáltak az elmúlt években ellentartani azoknak a folyamatoknak, amelynek folyományaként az Orbán kormány teljesen lerombolta az egyházak szabadságát. Végletes kényszerhelyzetbe hozta őket: vagy önként engedelmeskednek és a politika ócska csicskásaivá válnak, vagy anyagilag ellehetetlenítik és tönkre teszik őket. Ha tudnátok, mennyi tragikusan szomorú történetet ismerek! Amelyekről soha nem fogtok olvasni a lapokban, mert akikkel történt, azokat hallgatásba kényszeríti a diktatúra. Most ezt a posztot értük írom. Hogy tudjatok róla, miként járnak az ellenállók!

Sokan azért nem beszélnek, mert rettegnek maguk is, hogy ugyanúgy járnak, mint Iványi Gábor egyháza. Vagyis nyílt és agresszív üldözés vár rájuk. Lelki megtörés, a hatóságok sorozatos és véget nem érő vegzálása, bírságok, büntetések. Miközben minden társadalmilag hasznos tevékenységüket, amit folytatnak, ellehetetlenítenek. Nem tudják fenntartani az oktatási, egészségügyi, szociális intézményeiket, nem tudják kifizetni a dolgozóik bérét.

Sokan vannak, akiket már befenyítettek, hiszen megcsinálták velük, hogy egy-egy kormánykritikus megszisszenésük után azonnal megvonták a támogatások egy részét, rögtön demonstrálva számukra, hogy itt kérem szépen a »bűn nem kifizetődő«. Vagy ha bizonyos témákban – pl. az egyházon belüli szexuális visszaélések felszámolása – próbáltak konstruktívan tenni, abban a pillanatban leszóltak nekik »fentről«, hogy ez még egyszer elő ne forduljon!”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sheu
2022. április 20. 01:51
Hülye vagy Rita néni! Az egyházak természetes szövetségesei a mindenkori jobboldalnak. A baloldal ateista, egyházellenes politikát képviselt mindig is, még szép, hogy nem velük paktálnak le, a saját halálos ellenségükkel. Önmagában abszurd, hogy magadat kereszténynek tartod, miközben állandóan uszítasz a történelmi keresztény egyházak ellen, és nyíltan támogatod az ateista baloldalt.
Málaga21
2022. április 19. 22:57
Pár napja még az egyházak állami támogatását támadta. Most azon rinyál, hogy nagyszakállú Jaguárosék csődbe mennek az állami csecs híján. Ezt se lopják el az esze miatt, aludhat nyugodtan nyitott ablaknál.
drom176
2022. április 19. 22:51
Könyörgöm..... valaki bassza már meg ezt a baszatlan frusztrált picsát......nyugodjon már le végre!
Robertoo
2022. április 19. 22:09
"Olvasom ezt az interjút Hodász Andrással és aggódom érte." Homonnayért is aggódott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!