Orbánék bármit megtehetnek, és meg is fognak tenni

2022. április 05. 19:08

A valódi erőviszonyokat álmokkal, illúziókkal nem lehet megváltoztatni.

2022. április 05. 19:08
null
Békesi László
Facebook

„Tegnap a Fidesz-Kdnp pártszövetség nagy fölénnyel megnyerte az országgyűlési választásokat. Nagyon valószínű, hogy a levél- és külföldön leadott szavazatok megszámolása után ismét kétharmados parlamenti többsége lesz. (Ez a jövőbeli politizálás és kormányzás szempontjából majdnem mindegy, hisz ezzel a parlamenti többséggel és a Fidesz frakción kívüli jobboldali képviselőkkel a háta mögött Orbánék bármit megtehetnek és meg is fognak tenni.)

Az eredmények ismeretében azt is mondhatnánk, hogy semmi rendkívüli nem történt: érvényesült a papírforma, a kormánypártok brutális erőfölénye. Az egyesült ellenzéknek reálisan nem volt esélye ezt, a választásokat valamennyi fontos területen döntően befolyásoló erőfölényt ellensúlyozni, pláne legyőzni.

Nem következett be a csoda, amit sokan reméltek, mások magabiztosan hirdettek: a valódi erőviszonyokat álmokkal, illúziókkal nem lehet megváltoztatni. Bizonyára sokan beletörődve a megváltoztathatatlanba, be is érik ezzel az egyszerű magyarázattal, de ha meg akarjuk érteni mi miért történt, mi vezetett ehhez a végeredményhez, nem elégedhetünk meg ezzel a magyarázattal.

Érdemes alaposan elemezni, mi húzódik meg a szavazási eredmények mögött, melyek azok az összefüggések, amelyek feltárása és ismerete nélkül nemcsak arra nem lesz esélyünk, hogy valamikor megváltoztassuk a jelenlegi státusquot, hanem legalább megértsük milyen országban élünk és fogunk élni a jövőben.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvass
2022. április 06. 22:53
"... bármit megtehetnek, és meg is fognak tenni ..." Nem, nem Laci bácsi! Azok ti vagytok !!! Mármint akik "bármit megtennétek", ha tehetnétek (alkotmányozás 50%-kal, földönfutóvá tétel, lámpavas, stb.). Szerencsére nem tehetitek. És ez még nagyon sokáig így is marad. ...
Pitypangocska
2022. április 06. 10:36
Én pont azt várom Orbán Viktortól, hogy végre megregulázza az elpimaszodott ellenzéket. Jogos elvárás részemről.
Performan
2022. április 06. 10:05
"A valódi erőviszonyokat álmokkal, illúziókkal nem lehet megváltoztatni." Na jó, de lámpavasazással, IFA platóra hányt jobboldali hullahegyekkel, bebörtönzéssel, koncepciós perekkel, a másképp gondolkodók kitörlésével és a társadalom szüntelen mocskolásával azért biztos lehet! Nemde? :-)
Phm045
2022. április 06. 09:46
Pofád laposssssss te ájtatos népnyúzó manócska!!!!! Emlékszünk a te "demokráciádra"...........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!