A blogger búcsúja: „Nincsen remény! nincsen remény!”

2022. április 09. 11:57

A kampányban MZP-n kívül csak Karácsony Gergely viselkedett úriemberként.

2022. április 09. 11:57
null
Kőszeg Ferenc
Átlátszó.hu

„»A Feri felajánlotta…«

Április 3-án az ellenzéki összefogás eredményváróján voltam. Már tudtuk, hogy Orbán Viktor ismét kétharmados többséget szerzett, az eredmény a legsötétebb előrejelzéseknél is rosszabb volt. Márki-Zay Péter beszélni készült, szerettem volna meghallgatni, de valaki szólt, ha akarom, hazavisznek kocsin. Nem volt kedvem gyalogolni a hideg éjszakában, elfogadtam a meghívást. A két ősrégi ismerős után egy középkorú hölgy is beszállt a kocsiba, emlékezetem szerint sosem láttam. Még el sem helyezkedett az ülésen, máris teli szájjal szidta Márki-Zay Pétert. Csak DK-s lehet, gondoltam, és a következő mondat már igazolta is a feltételezést. – A Feri többször is felajánlotta neki, beszéljék meg, mit nyilatkozik, mit mond a kampány során, de ő mindig elhárította, aztán mondta a sok hülyeséget, meg folyton elismételte, hogy ő hétgyerekes keresztény ember. Viszont volt, akitől éjszaka kért gazdasági adatokat, pedig az illető direkt kérte, hogy kilenc után ne telefonáljon, mert kis gyerekei vannak, akik már alszanak.

Nem lepett meg a fröcsögő gyűlölet, hiszen Gyurcsány Ferencnek az előválasztás második fordulója lezárultakor nyomban eszébe jutott, hogy a parlamenti szabályok szerint nem az előválasztás győztese lesz a miniszterelnök (hiszen az előválasztás intézményét a magyar Corpus Juris nem is ismeri), hanem az, akit a képviselők többsége megválaszt. A kevéssé népszerű pártelnök addigra nyilván elfelejtette, hogy az előválasztásról a hat ellenzéki párt együttesen állapodott meg. Az efféle feledékenységet az üzleti életben szerződésszegésnek nevezik, és általában súlyos kötbérrel büntetik. Újév után Gyurcsány észbe kapott, és elismerte, hogy Márki-Zay nélkül nincs ellenzéki győzelem, de a vereség estéjén megint kibukott belőle a mélységes sérelem, hogy az előválasztást nem az ő jelöltje, az ő fenséges személyét reprezentáló felesége nyerte meg, hanem a vidéki gyütt-ment. A hajóskapitányokat se választják, mondta sértődötten, hajóskapitányi oklevele nyilván csak neki van, el is süllyedt a hajója 2010-ben – ez csak elégséges bizonyítéka a rátermettségének.

Márki-Zay Péter az eredményváró színpadán búcsúzott… mitől is? Talán csak attól a viharos néhány hónaptól, amelyet a politika első vonalában töltött. Azóta már bejelentette, lemond a mandátumáról, városa élén folytatja a munkáját. Ha történetesen megkérdez, már április 3-án este ezt tanácsolom neki. De miért kérdezett volna meg? Néhányszor találkoztunk, váltottunk pár szót, de személyes kapcsolatba nem kerültünk. A családján kívül a pártvezetők közül csak Donáth Anna és Karácsony Gergely ment fel vele a színpadra.

A kampányban MZP-n kívül csak Karácsony Gergely viselkedett úriemberként. (Meg persze Donáth Anna is, de hát őt mégsem nevezhetem úriembernek.) Amikor még úgy tetszett, hogy Karácsony nem lép vissza Márki-Zay javára, az MSZP zombijának neveztem. Aztán visszalépett, én meg szégyelltem magam az elhamarkodott ítélet miatt. És azt képzelte, hogy kettejük tandemje fogja vezetni az országot. Talán jobb is, hogy ez az ellenzék nem nyerte meg a választást. Épp úgy nem tudtak volna egyetértésre jutni, ahogy az 1905-ös sokpárti koalíció sem tudott. (Lásd erről Révész Sándor leírását kiváló választástörténeti könyvében.)”

Kép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2022. április 10. 12:27
Kőszeg Pedofil Ferenc. https://pestisracok.hu/szexualis-iranyultsagga-nyilvanithatjak-a-pedofiliat/
beatrix8642
2022. április 10. 11:49
A szégyenletesen megbukott hazaáruló libernyák SZDSZ, annak tagjai soha nem voltak magyarok, ahogy ma sem. Az ilyen hulladékok, mint Kőszeg Ferenc Magyarország nem lehet hazája, maximum lakhelye. A becsületes magyar emberek szégyellik, hogy annak idején hatalmas hazugsággal ( négy igenes átverés) került be a libernyák SZDSZ. Azt igérték, hogy leszámolnak a komcsikkal, bolsikkal. Hazudtak, a hatalom, a pénz érdekében azonnal összeboronáltak a komcsikkal, bolsikkal. Medgyessy nyilvánosan kijelentette regnálásuk idején az SZDSZ volt Magyarország legkorruptabb pártja! A libernyákok, a Momentumosok ma azok. Minden ős SZDSZ-es a NOlimpiásokhoz férkőzött be és ekézik, gyalázzák, feljelentgetik Magyarországot! Az SZDSZ, a szenilis, egy bites aljadék, kinevezet köztársasági elnökük Göncz Árpád, akit csak besúgónak, árulónak neveztek megszervezte a taxis blokádot és buktatta meg Antall Józsefet és az MDF kormányt!
Papamaci1957
2022. április 10. 05:44
A hajós metaforánál maradva: MZP volt a Hableány kapitánya. Azt hitte, hogy egy kellemes sétahajókázás lesz, a végén befutva a kikötőbe, de jött az ukrán hajóskapitány, valami Jeszenszky nevű, és befuccsolt az egész történet.
Házam Hazája
2022. április 09. 21:38
Magyarország jelenti: Jobbra vágytunk! Megkaptuk! Itt már nincsenek földönfutók, csak Hold on járók. https://www.youtube.com/watch?v=YWTG-9gqQMc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!