Szerencsére a stratégiai nyugalmat választották

2022. március 17. 07:45

Szerencse, hogy mindig bölcsen döntöttünk.

2022. március 17. 07:45
null
Jávor Benedek
Jávor Benedek
Facebook

„1848 szeptemberében egy ideig úgy volt, hogy Józef Bem, Henryk Dembinski, Józef Wysocki és a lengyel légió Magyarországra jön, és a magyar honvédséget erősíti. De aztán szerencsére a stratégiai nyugalmat választották, és úgy döntöttek, hogy ez nem az ő háborújuk. Így aztán senki se hallott a piski csatáról, Nagyszeben és Brassó bevételéről, vagy a lengyel helytállásról a szolnoki csatában. Jól is van ez így, elvégre mindkét fél tehetett a magyar szabadságharcról, történtek atrocitások magyar részről, elég, ha Lamberg meglincselésére gondolunk, és hát ki akarna az osztrák-orosz pöröly meg a magyar üllő közé kerülni. Jobb volt ebből kimaradni, és mindkét felet békére szólítani fel. Így történt, hogy 1956. október 23-án nem Bem tábornok, hanem Paszkievics gróf szobránál gyűlt össze a felelőtlen ellenzéki lépéseket elutasító, békét követelő tömeg, amely a Vörös Hadsereg segítségét kérte a civilek kezébe fegyvert osztogató felforgatók ellen. Ahogy azt 66 évvel később a Pufaj Kások című kormányhű sajtóorgánum szakértője is kifejtette, ez csak felesleges emberáldozatokkal járt volna. Szerencse, hogy mindig bölcsen döntöttünk.”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. március 18. 06:20
Értsd már meg, bagós, hogy másként gondolkodik az, akinek nincs külföldi gazdája. A bagós már jó ideje a nem magyar érdek képviseletével foglalkozik.
Cséfy
2022. március 18. 01:29
--
hakos
2022. március 17. 21:52
Benedek, jelentkezz már be idegenlégiósnak Kijevbe. Ne itt a fotelből irogass bátrakat, most tényleg van lehetőséged harcolni. Mindenki jól járna ezzel, az ukránoknak lenne egy plusz golyófogója, az oroszoknak lenne egy sikerélménye, belőled lenne egy hősi halott, mi pedig megszabadulnánk egy idiótától.....
Kun Béla
2022. március 17. 19:38
Mandiner láthatóan a hazaárulók kiszolgálására rendezkedett be , nem lehetne egy olyan rovatot indítanotok mint pl. " Napihazaárulóink " ? Jávortehén azért csak kivívtátok ott Brüsszelben a Görbe Uborka Központban hogy a férfiak is szülhetnek már , te mikor ellenél ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!