Hagyjunk fel az orosz kultúra bojkottjával!

2022. március 06. 19:22

Ez egyetlen meggyilkolt ukrán civilt sem fog visszahozni.

2022. március 06. 19:22
null
Tölcsér Borbála
Facebook

„Az egyik kedvenc íróm Dosztojevszkij, a másik Gogol. De nagyon szeretem Csehovot, Bulgakovot, Tolsztojt és Boris Paszternakot is. Amióta az eszemet tudom, imádom az orosz irodalmat. Végtelenül károsnak tartom, hogy az orosz-ukrán háború miatt bárkik, valakik az orosz kultúra bojkottjára szólítanak fel.

Talán kevésbé lesz értékes egy orosz regény, festmény, film vagy zenemű azáltal, hogy elkészülte után évszázadokkal háborút indít egy félőrült? Vagy beláthatjuk, hogy a két dolognak semmi köze egymáshoz? Hagyjunk fel az orosz kultúra bojkottjával! Ez egyetlen meggyilkolt ukrán civilt sem fog visszahozni.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. március 08. 08:48
CSAJKOVSZKIJ BUZI VÓT', DOSZTOJEVSZKIJ MEG EPILEPSZIÁS......DE NEM EZÉÉ' SZERETTTYÜK ŐKET..... PARDON. MOST' ASZONGYÁK AZ UKRÁNOK, HOGY NE SZERESSÜK ŐKET EGYÁLTALJÁÁÁÁN..AMI NEHEZEN FOG MENNI....
yes_we_can
2022. március 07. 10:06
Civilizáció+internet=szakadék.
Box Hill
2022. március 07. 09:29
Ezek imádják az imperialistákat: Az orosz imperializmus hagyományokra tekint vissza, vannak, akik azt tartják: ez Oroszország fő hagyománya. Gogol lelkesülten írt arról, hogy hazája majd a fél világot uralma alá hajtotta. Dosztojevszkíj pedig Konstantinápoly elfoglalása után vágyakozott. Puskin verssel üdvözölte a lengyelek 1831-es szabadságharcának leverését. Tyucsev még a halálos ágyán is az után érdeklődött, hogyan foglalták el az orosz csapatok a khivai kánátust. de Custine márki, a francia utazó, 1839-ben úgy látta: Az orosz nép ma képtelen bármit is elérni, kivéve a világ elfoglalását. Hasonlóan látta Marx: Az orosz történelem nem más, mint terjeszkedés, amely helyettesíti a belső életképességet.
pipa89
2022. március 07. 09:17
Az orosz kultúra az európai kultúra szerves része! Kik ezek a woke-os gyagyák, akik kitörölnék! TILTAKOZOM!!!! Az amerikai kultúra "testidegen", nem az orosz! Ahogy a háború magjai is tengerentúlról érkeztek, úgy oda is kell visszaküldenünk! VISSZA A FELADÓNAK A HÁBORÚ, A WOKE ÉS EGYÉB TŐLÜNK IDEGEN ŐRÜLET!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!