Orbán Viktor és bűnszervezete retteg most az uniós vádhatóságtól

2022. március 29. 19:18

Mert látja, hogy miként kattan a bilincs sorra az uniós pénzekkel visszaélő politikusok csuklóján.

2022. március 29. 19:18
null
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„Ha nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, befagyva maradnak a források! Addig befagyva maradhatnak a Magyarországnak járó uniós források, amíg hazánk nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez – erre irányuló kezdeményezést készítenek elő több ország EP-képviselői. Ha célt ér a javaslat, akkor függetlenül attól, hogy ki nyeri a vasárnapi választást hazánkban, a brüsszeli döntéshozók csak abban az esetben fogják megnyitni a jelenleg visszatartott támogatásokat Magyarország számára, ha az új kabinet megfelelő garanciákat ad a források védelmére, így például csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Ez abban az esetben nem jelent problémát, ha Márki-Zay Péter alakíthat kormányt, hiszen az egységes ellenzék egyértelművé tette ezirányú szándékát, a Fidesz azonban továbbra is mereven elutasítja az uniós vádhatósággal való együttműködést.

Orbánék hazug módon azt állítják, hogy az európai források védelmét szolgáló Európai Ügyészség sérti a tagállami szuverenitást és egyfajta »nemzetek feletti zsarolóeszköz«, ezért nem csatlakoznak hozzá. Nem elég, hogy ez pitiáner hazugság, de még a Fidesz korábbi álláspontjával is teljesen ellentétes. Az Orbán Viktor vezette párt legutolsó írásos programja szerint (»Igen, Magyarország többre képes! 2009«) a Fidesz nem elég, hogy határozottan támogatja az Európai Ügyészség felállítását, de egyetért határkörének bővítésével is »az unió pénzügyeit sértő bűncselekményeken túl más súlyos, több tagállamot érintő bűncselekményekre is«. 

A máig hatályos Fidesz-program szerint tehát szó sincs holmi tagállami szuverenitás-csökkenésről, vagy »zsaroló eszközről«. Ennek a fideszes programnak a publikálása óta csak a kormánypárt viszonyulása és érintettsége változott, az Európai Ügyészség keretei és működése nem. Orbán Viktor és bűnszervezete nyilvánvalóan azért retteg most az uniós vádhatóságtól, mert látja, hogy miként kattan a bilincs sorra az uniós pénzekkel visszaélő politikusok, akár egykori miniszterelnökök csuklóján is.”

Fotó: MTI/Kovács Attila

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2022. március 31. 11:19
Az embernek kezd már nagyon elege lenni abból, hogy az uniós támogatások felhasználásával kapcsolatban mennyi hazugságot és rágalmat fogalmaznak meg egyesek. Sértő, vérlázító és becstelen hazugságok ezek! Mindeközben a valóságban: Az OLAF szeptember 10-én nyilvánosságra hozott 2019-es éves jelentése szerint a magyar ügyészség a 39 százalékos uniós átlagot lényegesen meghaladó mértékben, az OLAF által kezdeményezett ügyek 47 százalékában emelt vádat 2015 és 2019 között. Az OLAF magyar ügyészséghez eljuttatott igazságügyi ajánlásainak a száma folyamatosan csökkent az elmúlt években, 2015-ben és 2016-ban még 10-10 ajánlás érkezett, 2017-ben már csak 6, 2018-ban 4, míg 2019-ben 3. Az OLAF egyre többször olyan ügyben tesz igazságügyi ajánlást, amelyben már folyik Magyarországon nyomozás – közölték. https://jogaszvilag.hu/napi/legfobb-ugyeszseg-az-eu-atlagnal-nagyobb-aranyban-szuletik-vademeles-olaf-ajanlas-nyoman/
Puffin75
2022. március 31. 11:17
" A Pityu komp akart lenni de nem komplett." Kezdjél el munkát keresni Te mocskos, sehonnani hazaáruló.
Jaja
2022. március 30. 20:52
Nehogy a te kezeden kattanjon a bilincs! Hazaáruló!
tevevanegypupu
2022. március 30. 14:18
A magam részéről Ujhelyiért rettegek..egyre vörösebb a feje..és egyre felfujtabb..Na majd a Szeviép által felhuzott házacskájában az uszómedence mellett kipihenheti magát..hacsak nem a szegedi Csillag börtönben hűsölhet majd végig pár esztendőt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!