Két ok, amiért biztosan nem lesz Paks 2

2022. március 02. 14:45

A Fidesz által Európa erős emberének mutatott Orbán Viktornak beleszólása sincs a történésekbe.

2022. március 02. 14:45
null
Rónai Sándor
MTI-OS

„Az elmúlt egy hétben az Ukrajnát ért orosz agresszió zárójelbe tette az elmúlt 12 év magyar külpolitikáját és a keleti nyitást, ez pedig érinti Paks 2-t is.

A DK szerint 2 egyértelmű okból sem fog megvalósulni a Fidesz dédelgetett álma, hogy hazánkat évtizedekre Oroszországnak eladósítva az orosz Roszatommal építtesse meg Paks 2-t:

1. Tegnap az Európai Parlamentben maguk a fideszes EP-képviselők is megszavazták Paks 2 leállítását, igent nyomtak arra, hogy »véget kell vetni minden nukleáris területen történő együttműködésnek Oroszországgal, különös tekintettel a Roszatommal és annak leányvállalataival kötött együttműködésnek«; 

2. Az Egyesült Államok és az Európai Unió 7 orosz bankot is ki fog zárni a nemzetközi tranzakciókat lehetővé tevő SWIFT-rendszerből, ezek között pedig ott van a Vnyesekonombank is, Paks2 orosz finanszírozója.

A Fidesz által Európa erős emberének mutatott Orbán Viktornak beleszólása sincs a történésekbe, a paksi bővítés sorsa eldőlt az Ukrajna elleni orosz támadás pillanatában. Már csak az a kérdés, hogy Orbán Viktor mikor ismeri be ezt az évtizedes kudarcot.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Czápa
2022. március 03. 13:54
Ha ezek mondják, akkor 100+%,hogy lesz!!!
bagira
2022. március 03. 11:34
Paks II a brüsszeli vezetők jóváhagyták , sőt franciák is belekezdtek erőművek építésbe . Sőt Putyin is említette Paks II építik ukrán háborúhoz semmi köze. Ballibsi firkász hazudik ,,. Tegnap az Európai Parlamentben maguk a fideszes EP-képviselők is megszavazták Paks 2 leállítását,, ballibsik álhírt terjesztenek . Ballibsik hazugsággyár.
Jooee
2022. március 03. 11:05
Álmodik a nyomor.
Vén Csataló
2022. március 03. 08:34
Nézd már, hogy csahol a percemberke. Hülyegyerek a te szellemi horizontod (meg a hozzád hasonló nyomorultak szellemi horizontja) maximum a kövekező 5 percet fogja be. De ha ennek ellenére túléli a világ ez a válságot, akkor Oroszország jövőre is itt lesz, sőt, tél is lesz és fűtenünk is kell majd. Te meg megérted mit jelent az, hogy kutya ugat, karaván halad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!