Az orosz-ukrán háború lehetséges következményei és Kína választása

2022. március 13. 20:58

Ebben a kritikus pillanatban Kínának pontos elemzéseket kell készítenie és fel kell mérnie a háború irányát.

2022. március 13. 20:58
null
Hu Wei
US-China Perception Monitor

„Az orosz-ukrán háború a legsúlyosabb geopolitikai konfliktus a második világháború óta, és sokkal nagyobb globális következményekkel fog járni, mint a szeptember 11-i támadás.

Ebben a kritikus pillanatban

Kínának pontos elemzéseket kell készítenie és fel kell mérnie a háború irányát,valamint a nemzetközi környezetre gyakorolt ​​lehetséges hatásokat. 

Ugyanakkor a viszonylag kedvező külső környezet kialakítása érdekében Kínának rugalmasan kell reagálnia, és hosszútávú érdekeinek megfelelő stratégiai döntéseket kell hoznia.

Oroszország Ukrajna elleni »különleges hadművelete« nagy visszhangot váltott ki Kínában. Két, engesztelhetetlenül egymással szembenálló tábor jött létre: azok, akik ellenzik és azok, akik támogatják a kialakult helyzetet.”

A nyitóképen Hszi Csin-ping kínai elnök Pekingben fogadja hivatali partnerét, Vlagyimir Putyint 2022 február 4-én.
Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2022. március 14. 10:47
Érdemes az egészet elolvasni. Ugyanakkor ez az elemzés a klasszikus nyugati szempontokat követi, Putyin teljes bukásával számol. Tehát ennek megfelelően kell értékelni. Nem vagyok abban sem biztos, hogy köze van a kínai vezetéshez, a hivatalos, kínai politikai elképzelésekhez. Még akkor sem, amikor kínai érdekekről beszél.
OberEnnsinnen
2022. március 14. 09:20
A tematizációs háborút Oroszország elvesztette, a következményei erősebben sújtják a jövőben Oroszországot, mint maga a fegyveres történet. Innen kell kiindulni, Putyin nem mondta ki nyíltan, mi az oka Ukrajna megtámadásának, ezzel beismerte gyengeségét, amire az USA mélyhéják azonnal rácsaptak és ezt a zsákmányt - a dezinfirmációs tönkretételét az oroszoknak - már nem engedik ki a kezükből.
szürkeSzarvas
2022. március 14. 05:56
Az odaáti deep state zsidók fenyegetik is,terelik is a sárgákat-de azok tudják,a lesüllyesztésükben érdekeltek a recsegő 120 éves világhatalmuk érdekében-amely eddig 2 viágháborút "használt fel"..
Istók3
2022. március 14. 00:43
Olvassátok el az egészet! Az elemzés szerint Kína akár veszthet is ezen a háborún. Mondjuk annyiból nem tökéletes az elemzés, hogy Putyinnak csak 4 kimenetelt jósol. Szerintem lehet egy 5-ik is: Ukrajna földarabolása és patthelyzet. Kínának talán ez lenne a legjobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!