Ez a Jobbik az a Jobbik?

2022. március 23. 12:39

Sokáig úgy tűnt, hogy a Jobbik a Spinoza Házban elveszítette jobbikos jellegét.

2022. március 23. 12:39
null
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„Ez a Jobbik az a Jobbik?

Sokáig úgy tűnt, hogy a Jobbik a Spinoza Házban elveszítette jobbikos jellegét.

A belpesti »éttermiség«, amikor ráébredt, hogy a 2010 -ben elveszített hard hatalmát és a folyamatosan eliminálódó soft (kulturális) hatalmát csak egy baloldali kormányváltással szerezheti vissza, őrizheti meg, majd növelheti újra a régi szép Napkeltés idők szintjére, úgy döntött, hogy a Jobbikot a baloldal kebelére öleli.

A »vadhajtások« lenyesegetésével, a folyamatos kizárásokkal és kilépésekkel, úgy tűnt, hogy sikerül egy ugyan arctalan, de a célnak megfelelő szalonképes – ha ugyan szélsőséges érzelmek vezette düh becsatornázását, intézményesítését és politikai mondanivalóvá transzferálását annak tekintjük – Jobbikot létrehozni.

De, akibe a múlt egyszer belevájta a körmeit, azt soha többé nem ereszti el. Sorra kerülnek elő a karlendítős videók, ráadásul a már »szalonképes jobbik« meghatározó figuráiról.

Mondhatnánk, hogy bajban van a baloldal, hiszen a morális hatalomként magát definiáló »nyugat« hazai lerakata ezek után morális okokból nem közösködhet a több mint »náci tüneteket mutató párttal«.

Természetesen nem így történik. Mert előbb a has, aztán a morál.
Az egykori és új »libapecsenyén hízott vértanúk«–nak (Hamvas Béla) a saját állítólagos morális meggyőződésüknél, melyre hivatkozva Lakitelek óta fasisztázzák, nácizzák le a mindenkori magyar jobboldalt, sokkal fontosabb, hogy színházakban, a filmiparban, mindenféle állami intézmények élén és felügyelőbizottságokban zsíros összegeket gyűrjenek a zsebükbe, a saját maguk által, saját maguknak gyerekeiknek, unokáiknak megítélt ösztöndíjakon beutazzák a világot.

Mert, élni azért kell, igaz?!

De hát milyen élet az ilyen?!

Milyen emberek az ilyenek?! Április 3-án arról is döntünk, hogy a különféle formákban, de még mindig velünk élő SZDSZ-t elküldjük a saját morális poklába!

Hajrá Magyarország!
Hajrá magyarok!”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kampman
2022. március 23. 20:38
Ha valaki csak ránézett egy választási térképre a 2009-10-es berobbanásuk idején, már teljesen egyértelmű volt, hogy lényegében Kelet-Magyarország csalódott MSZP-szavazóiból hirtelen radikális jobbos lett. Olyan igazi radikális jobboldali ebben az országban kb. 3-7% között van a rendszerváltás óta, aztán vagy bejutnak a parlamentbe, vagy nem. (Inkább nem.) De az is világos volt, hogy a jobbikosok nagy része simán visszatalálhat az anyatáborba, ha úgy hozza az élet. Az én városomban (Kelet-Magyarország) már a 2010-es önkormányzati választásokon megvolt a helyi szinten alig titkolt MSZP-Jobbik együttműködés. Pedig akkor a két párt budapesti központjai meg a baráti médiájuk még ugyancsak kígyót-békát kiabált egymásra, de már akkor is látszott, hogy azért a valóság másképp megy. Törvényszerű volt utána szinten minden, ami következett, talán Simicska Jobbik mögé való ideiglenes beállása nem.
Lajoss
2022. március 23. 18:34
Biczitomi,a nerkitüntetett cseléd..
Akitlosz
2022. március 23. 15:39
"Április 3-án arról is döntünk, hogy a különféle formákban, de még mindig velünk élő SZDSZ-t elküldjük a saját morális poklába!" A szerző baromságot ír. Aki 2022-ben az SZDSZ-ről szavaz ő ... minősíti önmagát. Tipikus facebook Mandiner színvonalú "cikk".
Magvas
2022. március 23. 15:17
Köttert ennél értelmesebbnek gondoltam. Igen, kerültek elő felvételek karlendítő Jobbikosokról, csak éppen mind a Spinóza ház előtti időszakból - Szilágyi esetében két évtizeddel ezelőtti, meccsen készült képet mutogattak, ahol a komplett Fradi tábor felfelé emeli a jobb karját. Valószínűleg az akkor még Fradi meccsre járó Kubatov is ugyanígy tett. Tehát Kötter ebben a bejegyzésében óriásit csúsztat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!