Beszédes a politikusok népszerűségéről szóló Závecz-kutatás, Márki-Zay pedig képtelen szembenézni ezzel is

2022. március 13. 12:26

Komolyan vehető politikus ilyen sértett reakciót nem adhat. Emberi gyengeségének bizonyítéka.

2022. március 13. 12:26
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Nem szabad szó nélkül elmenni a napokkal ezelőtt megjelent Závecz-kutatás mellett, amely a polikusok népszerűségét vizsgálta a teljes lakosság körében. Egyrészt érdekesek az eredmények, de ami ennél is érdekesebb, ahogy Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje reagált erre. Az eredmény kedvezőtlen az ellenzéki miniszterelnök-jelöltre nézve, ezért korábbi árulózása alapján nem meglepő, hogy az eredményt valamelyik ellenzéki pártnak és a Telexnek (!) tulajdonítja, a kutatást végző Závecz Research tulajdonosát pedig azzal gyanúsítja, hogy lefizették.

Kíváncsiak lennénk, hogy ha az eredmények számára kedvezőek lennének, akkor is ugyanezt mondaná-e, vagy ő csak azt tekinti hiteles és szakmailag megalapozott felmérésnek, amely őt kedvező színben tünteti fel. Egy biztos, hogy komolyan vehető politikus (potenciális államférfiről nem beszélve), ilyen elfogult, sértett, megalapozatlan reakciót nem adhat. Ez a miniszterelnök-jelölt totális alkalmatlanságának és emberi gyengeségének bizonyítéka, de Orbán Viktor elmúlt évtizedei után ennél többről, nagyobb veszélyről van szó. Ezt a karaktert már ismerjük, diktátor lett belőle.

A Závecz-felmérés szerint nemcsak Orbán népszerűbb, mint Márki-Zay Péter (méghozzá sokkal), hanem az ellenzék összes volt miniszterelnök-jelöltje. Ami azt a tényt bizonyítja (ami az ellenzék támogatottságának jelentős csökkenésében is látszik), hogy Márki-Zay Péternél bárki jobb ellenzéki miniszterelnök-jelölt lett volna. Ha azzal a hazugsággal, hogy megszerzi a fideszesek szavazatait is, továbbá a gyurcsányozó Orbán-propaganda átvételével meg nem puccsolja az ellenzéki előválasztást. Fideszest nem hozott egy szálat sem, az ellenék nagy részét viszont lemorzsolta.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. március 14. 09:38
Ilyen az amikor, nem demokratikus úton történik az előválasztás - egy bohócot hoztak ki a civilek győztesnek, hogy leverje a koalíciót!!! MZP nem nyerte meg az előválasztást, hanem meghekkelték Karival, Magyarral és az MMM civilekkel együtt - egyszerűbben elcsalták. Az egész előválasztás egy színház volt - szépen megkoreografálva. A második fordulóban és közvetlen előtte, amikor azért lépett vissza az utolsó napon a KG, hogy a pártoknak ne legyen esetlegesen idejük a válaszlépésre. Aki figyelte - nem is volt köztük vita, csak ismételgették a mantrát, hogy "nem lépek vissza bla-bla-bla..." aztán egy mondvacsinált ok - a Médián mérése (dacára a 600 ezres!!! szavazat végeredményének) -, "meggyőzte" Karit, - aki előtte azt mondta, "nem hiszek a közvélemény-kutatóknak" - hogy visszalépjen. Ne röhögtessen már ki, ilyen gyerekes átlátszó indokkal!! Karit egyszerűen lefizették Magyarék (Magyar Gy. MZP mozgalmának - MMM - elnöki tagja), már az első nap az első forduló után - NEM VÉLETLEN, hogy ŐT HOZTÁK KI GYŐZTESNEK. És azért se tenném tűzbe a kezem, hogy Jakab "véletlenül" esett ki (15% volt a határ - Jakabnak 14.1%-a volt - nagyon érdekes!!!). Ez az egész - fizikai képtelenség a szavazással. Ekkorát szavazótábor nem fordulhat - kizártnak tartom. hogy összesen volt 800 ezer szavazó - ebből 200 ezer nem ment el másodjára, viszont 200 ezer új szavazó érkezett MZP-re (addig hol a f-szba voltak?!). Ez azt jelenti, hogy 400 ezer! (50%) embernek változott egyik pillanatról a másikra a véleménye. Kamu!!!!! A NERBOT 2 JÓL MŰKÖDÖTT!!! MZP a romboló - az előválasztás előtti +4%-os előny, rögtön az előválasztás után, el is szállt, sőt idővel tovább romlott és nőtt a fidesz esélye. Ennél nagyobb bizonyíték nem kell, hogy ma már 3-6% között a fidesz előny nem kormányoldali kutatás szerint. Magyar és a civiljei, MZP-vel, Karácsonnyal együtt nagyon aljasok voltak - az ő lelkükön szárad az ellenzék veresége. MZP = ILLEGITIM jelölt!!!!! Lázárt sem győzte le soha, hiába fényezi magát, csak két 4-ed rangú fideszessel szemben győzött, de csak azzal az ellenzéki összefogással, akiket állandóan köpköd, lefideszbérencez, leárulóz és gyanúsítgat, hogy a fidesz megvette őket 90-900 millióért - igy nem lehet nyerni! Igazi féreg az MZP!!!! Magyarék miatt a leghülyébb, legszemetebb alak került a jelölti pozícióba! Ez a csalás a választás után kb. 2-3 hónap múlva ki fog derülni (bosszúra éhes emberek mindig akadnak és azok virítanak), amikor már e-miatt a pondró miatt elbukott az ellenzék. MZP csak fröcsögni tud bizonyítékok nélkül, még a saját táborát is dehonesztálta számtalanszor - ezért nem fognak nyerni, mert megosztotta az ellenzék táborát. Ami 2019-ben működött (az önkori választáson MZP nélkül!!, GyF-el együtt) az most emiatt a ganajtúróbogár miatt nem fog!!! MZP a fideszbérenc - kíváncsi vagyok OV mennyit fizet majd neki - 900 milliót?
Ooomph
2022. március 14. 08:19
Kávét.
states
2022. március 13. 22:08
Ennek a szerencsétlen alaknak egyetlenegy olyan gesztusa sem volt, ami arról tanúskodna, hogy alkalmas, nem miniszterelnöknek, hanem egyáltalán országgyűlési képviselőnek.
zoles
2022. március 13. 20:30
Bartus! Az utolső diktátort úgy hívták, hogy Gyurcsány Ferenc, de amúgy meg szarunk rá, hogy te kit tartasz diktátornak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!