Totó kutya, az orosz medve és Magyarország szuverenitása

2022. február 06. 14:48

Avagy miért kell üzletet kötni az oroszokkal?

2022. február 06. 14:48
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
PestiSrácok.hu

„Az Orbán-kormány olyan érdekalapú külpolitikát folytat, amelynek célja, hogy a nagyhatalmakat érdekeltté tegye Magyarország fejlődésében, így az Egyesült Államok és az Európai Unió mellett Kínával, Oroszországgal, illetve regionális hatalomként Izraellel vagy Törökországgal is kölcsönös tiszteleten és érdekeken alapuló politikai kapcsolatokat épít.

A MAGYAR KÜLPOLITIKA ALAPELVE

Üzletelni lehet és kell is, míg hasznunk van belőle – nem beleszólva mások belpolitikájába, de elvárva, hogy ők se szóljanak bele a miénkbe.

A nyugat-európai országok nagy része is ezt teszi, csak hipokrita módon mást mond, és Közép-, illetve Kelet-Európától mást vár el. Mert ezt a térséget gyarmatként kezeli… és amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek – mondják a németek is.

A magyar kormány ezt az előnytelen helyzetet rúgta fel.

Az Orbán-kormány felismerte, hogy Magyarország hosszú távú stratégiai érdeke, hogy kölcsönös haszonnal járó kapcsolatokat építsen minden nagyhatalommal, hogy ne kötelezze el magát egyoldalúan a világpolitikában, így megőrizze szuverenitását.

Ennek szellemében az Orbán-kormány nem más országok elvárásai szerint építi nemzetközi viszonyrendszerét, hanem Magyarország érdekeit szem előtt tartva kereskedik vagy köt szerződéseket és sehol sem avatkozik belügyekbe.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2022. február 06. 21:12
Vauuú! Mintha nyűhájjal kenegetnék porladó csontjaim a garázs mögötti árokban, valahányszor médiafelületet kapok.... Bizony daliás idők voltak, amikor Vlagyímir, Vlagyímirovics markába csurrantottam. Nem is jött össze akkor a gázüzlet...
linkeloe
2022. február 06. 20:02
Orbán reálpolitikus. Ennyi.
Lajoss
2022. február 06. 18:41
A véreskezű kágébés a csüngőhasú tartótisztje.
Naggy
2022. február 06. 16:13
Az ügyeletes G. Fodor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!