Titkos eligazítás Londonban

2022. február 06. 21:58

Márki-Zay bár gyakran összevissza beszél, céljai világosak.

2022. február 06. 21:58
null
Bándy Péter
Demokrata

„Talán nem véletlen, hogy ha hinni lehet a híreknek, Bajnai Gordon az elmúlt hetekben nem is nagyon tartózkodott Budapesten…

Ott volt viszont Londonban, ahol a Mandiner egy olvasójának fotója szerint találkozott az angol fővárosban fórumot tartó Márki-Zay Péterrel. Minden bizonnyal szerették volna, ha a megbeszélés titokban marad, erre utal, hogy bár a Facebookot előszeretettel és sokat használó Márki-Zay hasonló találkozóit többnyire alaposan dokumentálja, ezúttal csak hazatérését követően, órákkal azután tett közzé egy bejegyzést a Bajnaival elköltött vacsoráról, hogy az olvasói fotó megjelent a sajtóban. Mintha csak menteni akarná a menthetőt. Mindenesetre az a tény, hogy a fórum két óránál is rövidebb volt, míg a Bajnai által tartott eligazításra három órát is szánt a Gyurcsány-féle baloldal kormányfőjelöltje, elég sokat elárul arról, hogy mi is lehetett az utazás legfontosabb oka.

»Megvitathattuk az ország előtt álló legfontosabb kihívásokat« – írta utólag Márki-Zay, és hogy milyen kihívásokra gondolt, arra vonatkozóan is vannak tippjeink. Szóba kerülhetett, miképpen lehet elkerülni egy kormány támogatottságának a 2006-os választás után tapasztalthoz hasonló hirtelen összeomlását, miközben, kikotyogott terveiknek megfelelően, megszüntetik az »ostoba« rezsicsökkentést, bezárják a feleslegesnek titulált vidéki szülészeti és sürgősségi osztályokat, fizetőssé tesznek egészségügyi intézményeket, és szélesre tárják a kapukat a migránsok előtt. Bajnai 2006-ban kormánybiztosként tevékenykedett Gyurcsány alatt, vannak tapasztalatai a trükkök százairól…

És hogy miért vállalnának ilyen népszerűtlen intézkedéseket, arra a válasz ott van a Bajnait évtizedek óta jól ismerő Gansperger Gyula szavaiban. »Mindene ennek a tábornak« külföldről jön; ők a Magyarországon nagyobb befolyásra vágyó erők emberei. Márki-Zay bár gyakran összevissza beszél, céljai világosak. Nem véletlenül fogalmazott úgy: »a magyar választásnak hatalmas tétje van Európában.«

Fotó: Márki-Zay Péter, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pot_ember
2022. február 07. 09:10
Szerintem túl akarják nyeretni a Fideszt, és rásütni, hogy ilyen eredményt csak csalással lehet elérni. Indulhat is a fehérorosz forgatókönyv. Szeretnének ide egy Majdant.
csakirok
2022. február 07. 07:42
Ez ne hasonlítsa magát sem Jézushoz, sem Kossuthhoz. Egyszerűen egy köpködő, idióta, intelligencia nélküli gyengeelméjű. Már-már freudi eset. A lelketlenség, és hazudozás felkent papja. Ez MZP. ma.
Nehidd El
2022. február 06. 22:09
"Márki-Zay bár gyakran összevissza beszél, céljai világosak. Nem véletlenül fogalmazott úgy: „a magyar választásnak hatalmas tétje van Európában.”" És ne felejtsük el, hogy akképpen is megfogalmazta ezt a bizonyos nagy tétet, hogy az "ellenzék győzelme főnyeremény lenne Brüsszel számára". Ezek után egy normális magyar számára nem lehet kérdés, hogy neki meg melyik oldal győzelme az érdeke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!