Szomorú aktualitást adott a kommunizmus áldozatai emléknapjának az orosz agresszió Ukrajna ellen

2022. február 27. 11:02

Ahogyan belső lényegét illetően nincs kétfajta illiberális rezsim, úgy nincsen kétfajta kommunizmus sem.

2022. február 27. 11:02
null
Ungváry Krisztián
Facebook

„Szomorú aktualitást adott a kommunizmus áldozatai emléknapjának az orosz agresszió Ukrajna ellen. A kommunizmus kapcsán vannak, akik szerint a poszt-kádári Magyarországon valójában nem is ugyanaz a rendszer működött, mint a sztálinizmus alatt. Sajnos tévednek: ahogyan belső lényegét illetően nincs kétfajta illiberális rezsim, úgy nincsen kétfajta kommunizmus sem. Csak stílusbeli különbségek vannak. Az egyik nyíltan használja a novicsokot és háborúzik, a másik ezt ugyan nem teszi de erkölcsileg semmivel sem különb. Például azért, ahogyan a parlamentarizmust kezeli - vagy azért, ahogyan a közmédiával bánik. Egyébként épp a közmédia az, amely gyakorlatilag Putyin magyarországi szócsöveként működik. 66 évvel 1956 után a magyar közmédia újra egy tömeggyilkos rendszer bábja. Akit a részletek is érdekelnek, annak ajánlom mai hvg.hu oldalon megjelent cikkemet.”

Fotó: Ungváry Krisztián, Facebook 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2022. február 28. 10:26
Szívesen mondanám, hogy rágódom azon, a szerző csak minket néz-e ennyire hülyének, vagy ő maga ennyire hülye! De ez nem kérdés, tehát kikérem magunknak, hogy efféle szivárványszínű estimesékkel rongálja a realitásérzékünket, és ezzel sorsunk alakításának az esélyét!
Robertoo
2022. február 28. 10:11
A végén még a maffia ukrán kormány lesz a demokrácia mintaképe. Tegnap még az oligarchák irányították Ukrajnát (élükön Biden fiával), ma már itt a legnagyobb a szabadság. Ungváry is kimutatta a foga fehérjéjét.
duzur
2022. február 28. 09:56
Nem! A kommunizmus többféle is lehet. Ami mindig hasonló, az a leválthatatlan zsarnokok rendszere.
Krupp Skya
2022. február 28. 08:44
Ungváry Krisztián csak történ, az ész hiányzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!