Láthattuk, hogy milyen is egy valódi menekültáradat

2022. február 26. 18:40

Nem huszonéves fiatal férfiak cigarettázó, mobiltelefonozó tömege.

2022. február 26. 18:40
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„A háborúnak számtalan káros következménye van. Ugyanakkor van legalább egy haszna is. A képessége arra, hogy az arcunkba ordítsa, hogy a királynak nincs ruhája. Ez igaz a migráció kérdésére is. Az ukrán válság képeit még nem sikerült a média narratíva-bűvészeinek átmasszíroznia. A meztelen valóságában láthattuk, hogy milyen is egy valódi menekültáradat.

Nők, gyerek, idős férfiak, családok. Nem huszonéves fiatal férfiak cigarettázó, mobiltelefonozó tömege. Talán gazdasagi migránsok, talán szerencsét próbálni jöttek egy jobb élet remenyében. Legitim emberi vágy, de azért nem kell őket menekülteknek hazudni. Ne űzzünk gúnyt a valódi menekültekből.

Mert aki a valódi életveszély ellen menekül, az nem egyedül jön, hanem a családjával. Ha valódi mensch, akkor a családja jön nélküle, ő pedig ott marad harcolni, hogy legyen hová visszatérniük. Érdemes ezeket a képeket az emlékezetünkbe vésnünk mert a harcok végén ott várnak ránk a narratíva-bűvészek a megszokott, régi hazugságaikkal. Mintha semmit sem láttunk volna.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patyolat
2022. február 27. 18:45
Mennyire kell tahónak lenni ahhoz hogy valaki ilyeneket mondjon ki? Hát pont annyira, mint Bayer az. Egy bunkó, primitív fasiszta.
teljesenertelmetlen
2022. február 27. 07:32
Egy menekült, az első biztonságos országig menekült. Mint ezek a szerencsétlenek, akik Lengyelországba, Szlovákiába, Magyarországra és Romániába érkeznek. Utána már túrista. Aki pedig a 16. országba papírok nélkül, illegálisan akar betörni, megtámadva a határőrséget, az pedig terrorista.
Tidal_wave
2022. február 26. 22:36
A Financial Times eszek között nem fog agysebészeket meg atommérnököket találni, az biztos. Hiszen most nem érdeke...
Secnir
2022. február 26. 21:46
"Láthattuk, hogy milyen is egy valódi menekültáradat 2022. február 26. 18:40 ROBERT C.CASTEL" az ide posztolókat kérem, idézzék fel robert c castel öt írását az elmúlt tíz évből, nehogy azt higyjük, hogy egy kormánymédia által alkalmazott személyről van szó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!