Orbán fogott ember

2022. február 02. 19:31

Azért ment Moszkvába, mert muszáj volt odamennie.

2022. február 02. 19:31
null
Diétás Magyar Múzsa
Diétás Magyar Múzsa
Facebook

„Orbán moszkvai látogatásáról szinte mindenki írt már, és az elemzések közös tulajdonsága az, hogy a cselekvő Orbánt mutatják be. Ez tévedés. Orbán azért ment oda, mert muszáj volt odamennie.

Orbán fogott ember. Írtam már a fogott ember fogalmáról pár éve, majd előkeressük, de a rövid lényeg az, hogy a NER-ben csak akkor lehetsz valaki (tehát nem talpas közkatona) ha van valami disznóság, amivel zsarolni tudják. Ez lehet valami gazdasági természetű dolog, egy kis kamu szakdolgozat vagy diploma, netán valami szexuális »ferdeség« amivel meggyőződésem (és a statisztika) alapján legalább 2-3 közepes vagy afölötti NER-arc van fogva.

A fogott ember tudja, hogy mikor mit kell tennie. Ha nem teszi amit tennie kell, akkor vagy őt, vagy valakit a közelében kellemetlenségek fognak érni. Teszem azt véletlenül pont érkezik egy lakossági bejelentés a brüsszeli rendőrségre, hogy a lockdown kellős közepén egy szigorúan meghívásos szexparti zajlik. A brüsszeli rendőrség, amely nyilván pontosan tudja, hogy ott ez a parti szokásosnak mondható, pedig véletlenül pont aznap este fogja szükségét érezni annak, hogy egy lakosság hangulatán javító razzián szedje össze az egyébként békésen orgiázó társaságot. Hogy mik vannak, kérem.

A NER-ben lefelé is mindenki fogott. Időnként meglepődhetünk, hogy egy Simonka, Mengyi vagy Boldog mekkora gazember, és csinálhatunk úgy, mintha nem arról lenne szó, hogy a legpofátlanabbakat kiveszik a sorból, hogy a többi tudja hol a helye.

Viszont fogott ember maga a Doktor Miniszter Elnök Úr is. Az oroszokkal üzletelés klasszikusan olyan dolog, mint a Faust- és Dorian Gray-típusú sztorik. Az ördög a lelket kéri. Ez esetben gázért cserébe.

A Skrabski Fruzsina szerű álnaiv rajongók próbálnak úgy csinálni, mintha Orbán tényleges partnerként utazott volna Moszkvába. Mint mondjuk két hete a német külügyminiszter. Csak épp a német külügyminiszter tényleges tárgyalási mandátummal érkezik, és mindenki által tudottan arról tárgyal, hogy a helyzet deeszkalációjára van szükség, hiszen az oroszoknak kell a németek pénze, a németeknek kell az orosz gáz, illetve az orosz és a német érdekekkel is ellentétes a közép-európai gazdaságpolitikai status quo átrendezése, mert az kínai, amerikai és francia térnyerést jelentene.

Orbán nem megy Moszkvába, Orbánt Moszkvába rendelik.

Moszkvába rendelni egykor a csatlósállamok pártfőtitkárait szokták. Ez egy üzenet: van még csatlós. Akivel nem a kisasztalhoz ülnek le, hanem látványosan öt méterre tőle. Mert csicska. Azért van ott, hogy Putyin egy EU-s kormányfő jelenlétében, nyilvánosan mondhassa el azokat a követeléseket, amelyeket komoly politikus jelenlétében, szemtől-szembe nem szokott.

És azért ültetik le az ötméteres asztal másik végére, mert ráadásul tudják, hogy Orbán nyugatról is fogott. Hogy több tucatnyi nerencnek nem tanácsos mostanában Európában utazgatni, mert egy rossz mozdulat Orbántól és Szájer sorsára jutnak. Ha Orbán ténylegesen elkezdene Putyin kezére játszani, úgy hogy az bármit is ténylegesen befolyásoljon öt percen belül derülne ki valami még a Völner-ügynél is szaftosabb dolog.

Történt azért persze érdemi dolog is tegnap Moszkvában: Orbán választási támogatásért pitizett. Egy kis trollfarm, egy kis dezinformáció, egy kis informatikai beavatkozás. Nem nagy ár neki ezért az, hogy cserébe Moszkva kb. mindent láthat ami a kormányzati informatikai rendszereiben történik. És persze emiatt aztán zéró bizalmas NATO információ jön, a magyar vezérkar a CNN-ről tudná meg, ha tényleg komolyra fordulna a dolog. De sebaj.

A Vezér volt Moszkvában,Skrabski Fruzsi és a hasonszőrű egybites rajongók örülnek, egyébként meg a kutyát nem érdekli. Ja és majd lesz orosz villanyteherautó-gyár Magyarországon. Meg vasútépítés. Végülis jófej dolog Putyin részéről, hogy Orbánnal nem jelentetett be egy mélytengeri kikötőt Mezőtúr környékén. Mert megtehette volna, és Orbánnak akkor is hálásan kellett volna felfelé néznie. Államférfi, hát persze.”

Fotó: Kremlin Press Office / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2022. február 04. 09:18
... egyébként a kutyát sem érdekli... Csak téged cicuska!
DonCiccio
2022. február 03. 20:20
Eltévesztetted a képet, nem kicsit, de nagyon ! Hozzád egy ökör ábrazata illik ! Hol vagy te attól akinek a képet kiraktad a magadé helyett .......
Vidéki55
2022. február 03. 19:54
Ennyit feleslegesen hablatyot leírni már itt tartunk az már nem is érdekes Orbán után francia elnök német fő mufti brit miniszter elnöki tárgyalás és még ki lessz
őrnagyőrnagy
2022. február 03. 16:23
Mindig az ilye 0 bitesek egybiteseznek leginkább. Szegény hülye...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!