A most elfogadott Cseh-jelentés tartalmazza azt, amiért a Főváros is évek óta lobbizik Brüsszelben

2022. február 15. 22:07

A Fidesz által kivéreztetett városok, köztük Budapest is fontos forrásokhoz juthatnak.

2022. február 15. 22:07
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Az Európai Parlament elfogadta azt a Cseh Katalin által készített jelentést, amely Budapest számára is rendkívül fontos. Az elmúlt időszakban ugyanis a Magyarországra érkező uniós pénzek – a Fidesz-kormány hibái, bűnei és kompromisszumképtelensége miatt – veszélybe kerültek. Az uniós helyreállítási alap milliárdjai a fideszes korrupció miatt elakadtak, és ugyanezért indulhat jogállamisági eljárás is az Orbán-kormány ellen.

A most elfogadott Cseh-jelentés tartalmazza azt, amiért a Főváros is évek óta lobbizik Brüsszelben, hogy a városok közvetlenül is pályázhassanak uniós forrásokra, a koronavírus utáni helyreállítási alapok egy része pedig közvetlenül érkezzen meg a városokhoz. Így a Fidesz által pénzügyileg kivéreztetett városok, köztük Budapest is fontos forrásokhoz juthatnak, amelyből a fővárosiak számára nagyon értékes fejlesztéseket tudnánk finanszírozni. A Cseh-jelentés elfogadása nagyon komoly segítség lehet a városoknak, önkormányzatoknak és vállalkozásoknak a COVID utáni talpra állásban.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cséfy
2022. február 17. 08:00
--
Hajnóczi Kristóf
2022. február 16. 10:44
Geli miniszterelnök-jelölt-jelölti kampányának fővárosi önkormányzati forrásból származó millióival mikor számolnak el? Ez egyébként rekord: semmittevéssel sikerült két év alatt "kifogyni más pénzéből" (Vaslady).
bonzo
2022. február 16. 09:16
Kakis geli mikor lesz Budapest infó?
Falfirka
2022. február 16. 08:27
ez egy jelentés, amit semmit sem jelent. a jogszabályok szerint csak országok pályázhatnak. ha ezen változtatni akarnak, ahhoz mind a 27 országnak hozzá kell járulni. elképesztő, ahogy hazudoztok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!