Nem érzem jól magam ebben az országban

2022. február 05. 16:39

A rossz közérzet több mint indokolt.

2022. február 05. 16:39
null
Kaltenbach Jenő
Facebook

„Nem érzem jól magam ebben az országban. Ha csak én, meg még páran lennénk így akkor ez nem lenne közlendő.

Istenem, van ilyen, magánügy.

Csak az a baj, hogy alighanem rengetegen vannak így és akkor már nem lehet legyinteni a dologra. Nem lehet elintézni azzal a hagyományos szöveggel, hogy idegenszivű, hazaáruló, imprilista ügynök, esetleg szemét zsidó, büdöd sváb, tót, rác stb.

Manapság »kifogástalan pedigréjűek« is százezerszám vannak akik így éreznek, különben nem máshol keresnének boldogulást.

Egyszerűen rossz a közérzet, közhangulat. Az ország hatalmasai, »elitje« folyamatosan, vagy hazudik, vagy az emberek »szétszálazásával« múlatja az időt. Ő akarja mindenkire ráerőltetni, hogy mi, ki a jó és ki a rosz. Megint van három T. Támogatott, tűrt, tiltott. Csak az a különbség, hogy a tiltott üldözése ma már nem olyan drasztikus mint Kádár idején. Ma már inkább csak verbális, mint fizikai, elvégre azért mégiscsak EU tag vagyunk, nem a KGST-é, vigyázni kell a látszatra, hogy a pénzeső abba ne maradjon.

A legnagyobb baj mégis az, hogy ez az uralom elég konszolidált. Folyamatosan nyeri a választásokat, annak ellenére, hogy a tényleges teljesítménye igen szerény. Kivéve persze a saját helyzetét illetően. Indoklásul ilyenkor választási csalást szokás emlegetni, de ha igaz is lenne, az is csak azt mutatná, hogy az ilyesmit itt ismételten bűntetlenül meg lehet csinálni.

Egyszóval a rossz közérzet több mint indokolt. Ezzel érdemes szembenézni és nem rózsaszin álmokat kergetni, mert az ébredés annál fájdalmasabb.

Egyszóval nem elég hatalomhoz jutni és aztán hozzázülleni a hagyományhoz.

Mentalitás váltás kell, nemcsak kormány?”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Timeslot
2022. február 08. 18:32
Szard le Jenő és húzz a picsába!
eppure
2022. február 07. 16:42
Hát, Jenő - te hülye nő - neked marad akkor... a HALÁL KÉKERES F...a
P.Gy.
2022. február 07. 14:45
Az én lelkemmel is foglalkozik valaki? Én azért érzem rosszul magam, mert ilyen senkiházi szar alakok hányják tele a médiát az értelmetlen hazug sírásukkal. Mikor fog már megtisztulni a nemzetünk? Remélem megérem még, hogy valóban előre vivő vitákat folytassanak arra érdemes emberek, és egyszer eltűnnek ezek az életfogytiglanra ítélendő hazaáruló senkik. Tudom, hogy kicsit rózsaszínű ez az álom, de legalább tegyük meg a mi feladatunkat! Szorítsuk ki a parlamentből áprilisban a fajtájukat! Akkor hátha az "okos értelmiségükbe" is kicsit beleszorul a szó!
konfucius
2022. február 07. 12:22
Nem érzed itt jól magad? Akkor menj! Ki tart vissza? Egyirányú jegyet vegyél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!