Hont András a fasisztázásról: „Európában” ilyenkor szokott egy politikai karrier véget érni

2022. február 13. 18:37

A publicista szerint Magyarországon „évtizedek óta nem fasisztázta le senki a saját szövetségeseit”.

2022. február 13. 18:37
null

„Magyarországon évtizedek óta nem fasisztázta le senki a saját szövetségeseit, és előtte se volt nagy divat”írta közösségi oldalán Hont András Márki-Zay Péter fonyódi okfejtésére reagálva. 

Mint arról beszámoltunk, Márki-Zay Péter szombaton Fonyódon tartott fórumot a jobbikos Steinmetz Ádámmal, ahol miután arról beszélt, hogy ő nem tudja követni Orbán Viktor „politikai irányváltásait”, szó szerint azt mondta: „de azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.”

Bejegyzésében Hont András úgy fogalmaz, „Márki-Zay Péterrel ellentétben én amúgy nem hiszem, hogy az ellenzékben önálló entitásként a fasiszták jelen volnának [...] ettől még a jobbikosok részéről legalább annyi elhangozhatott volna, hogy bocsi, de én ilyet csak Vonától és még egy-két embertől hallottam, a DK-tól pedig a határon túli magyarokat illetően még ennyi sem volt”.

– tette hozzá a publicista.

„Nem tudom, hogy tisztában vannak-e vele az érintettek, hogy mi történik, ha ezeket a mondatokat lefordítják külföldire”– zárta bejegyzését Hont.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Philo
2022. február 15. 19:35
Hontot most megvette Orbán, vagy megfélemlítette? Esetleg mindkettő? Netán másról van szó? A Jobbik mindig is egy fasiszta (nemzetiszocialista) párt volt. Ok, hogy most - Jakabbal - ténylegesen balra tolódott, de hát az ideológia egy képlékeny és nehezen ellenőrizhető dolog... Márki-Zayt ezért leírni - mert a Jobbikot leánykori (nick)nevén merészelte nevezni - egész egyszerűen a demokratikus ellenzéki pártszövetség elárulása! Ez biztos.
Palatin
2022. február 14. 13:03
MÁRKI-ZAYNAK EZT ÜZENEM: Orbán egy "macher", egy problémamegoldó, egy zseniális politikus, akinek olyan jövőképe van, ami a magyar érdekeknek megfelel, és akiben a magyarok megbíznak, mert ismerik a képességeit, elkötelezettségét. Ö a "magyar ügy" letéteményese. És ki vagy te, Petya? Egy "harcias" beképzelt, hazudozó provokátor, aki a magyaroknak semmit sem tud adni. Egy szemtelen, mindenkit ócsároló, viselkedni sem tudó, pofázó bugris vitája egy karizmatikus államférfival egy olyan lenne, mintha egy tücsök vitatkozna egy bernáthegyi kutyussal. Bizarr lenne.... Egy ilyen "vita" nem azért értékelne fel téged érdemtelenül, mert "jó voltál", hanem azért, amiért pl. én, - fizikusként -, büszke lennék arra, hogy egy Nobel-díjas fizikussal egyáltalán vitatkozhatnék, még ha ö engem lehengerelne is. Igen, neked még az is felemelkedés lenne, ha Orbán felmosná veled a padlót. Semmi ok arra, hogy egy asztalhoz üljetek, maradj csak a nemzetárulók szekértáborában cinkosaiddal, nem vagyunk kíváncsiak a hazugságaidra, rágalmaidra, nagyotmondásaidra, ígérgetéseidre. Mindent elmondtál, az elég is volt. Különben is, mi van az ellenzék tarsolyában, amit felmutathatnál? Egy katasztrofális kormányzás 2010 elött, egy öszödi beszéd, az ország kifosztása, rendőrroham, szemkilövetés, egy korrupciókban dagonyázó ellenzéki vezetésű főváros, a választók becsmérlése, iszonyatos méretű vágy a hatalomra, hazaárulás, szervezkedés a magyar alkotmányos rend ellen stb. Igérgethettek ti bármit, senki nem hisz nekik, mert egyrészt ezeket a bűnöket nem lehet semmivel sem feledtetni. Másrészt tudjuk, hogy ti egy jobb országot se nem tudnátok, se nem akarnátok teremteni, nektek csak az öncélú hatalom kell, amivel, - azt remélitek -, prédaként megszerezhetitek a nemzet vagyonát is.
Janika7
2022. február 14. 12:58
Tényleg lehet valami atombombája a Fidesz ellen Gyurcsánynak, hogy csak áll és nézi MZP ámokfutását?!
Palatin
2022. február 14. 12:35
Én mint a müvészetek iránt érzékeny lélek (bruhahaha.., mondja ezt egy "aberrált fideszes"..) megpróbálom a Márki-Zay jelenséget egy másik oldalról megvilágítani. Nagy rajongója vagyok Michelangelo-nak, aki mikor elkezdett egy nagy képet festeni, sokáig senki nem tudta, hogy mi fog kisülni belöle. Néha a bal alsó sarokban pingált valamit, aztán a jobb felsöben. Még az is elöfordult, hogy a megrendelö emiatt fel akarta bontani a megbízást. De a vége aztán egy remekmü lett. Nos, Márki-Zayt is egy láthatatlan kéz irányítja, nem Gyurcsány, valami más, ami az univerzum sötét anyagával lehet kapcsolatban. De nem ez a lényeg, hanem a folyamat. Márki-Zay elöbukkan, senki nem ismeri, elkezd beszélni, feltünik ezzel-azzal, de senki nem tudja, hogy mi lesz ebböl. Ahogy az idö halad, ö beszél és beszél, kezdenek kontúrok kialakulni. Ami egyre inkább elöbújik az "alkotásból", az ugyan nem egy remekmü, de egy remek leleplezödése valami sötét portrénak, ami az idiotizmusnak, a naivitásnak és a gonoszságnak egy bizarr keveréke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!