Hitlerre is sokan szavaztak, Sztálint is csodálták a népek

2022. február 13. 07:29

A hatalom kábít, akár a drog, de a mellékhatásai kemények.

2022. február 13. 07:29
null
Bródy János
Facebook

„Hitlerre is sokan szavaztak,

Sztálint is csodálták a népek,

A hatalom kábít, akár a drog,

de a mellékhatásai kemények.

Mámorít a lelkesedés,

de a gyűlölködés halálos méreg,

Beszűkült tudattal válnak

zombivá az elvakult hívek.”

Fotó: Bryan Olin Dozier / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 456 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TARR Ferenc dr.
2022. február 15. 15:49
Tudja kedves Bródy János e "dalával" végképp lerázta magáról azt a kötelezettséget, hogy meg kellene felelnie a nagy rokoni elődeinek: Bródy Sándornak, Hunyady Sándornak. Ez a sekélyes "aktuál-politikai" szöveg annyira gyenge, annyira minőség nélküli, hogy nevezett felmenői csendben vakarják a fejüket a Parnasszuson és szégyenkeznek. (A dallam meg egyszerűen siralmas...)
mediator01
2022. február 14. 20:39
Én vagyok a Bródy János, ismered már nevemet. Kádár, Aczél ellenzéke dúdolta a zenémet. Ha kell, ha sem, fellépek, jó vagyok még kelléknek, jogdíjakból, nyugdíjamból elég szépen megélek. Írtam, loptam, kornyikáltam, sajnos még nem eleget. Szabadelvű anarchizmus hajtja, űzi szívemet. Zenét lopni nem vétek, s kiáltom én felétek: jobbosokat kirekesztem, s lábam törlöm belétek.
lelánczi
2022. február 14. 17:00
Szerintem Bródy zsenialitását bizonyítja, hogy leír 8 sort, aminek igazságtartalmát nehéz kétségbe vonni, és erre felbolydul a Kedves Vezető szolganépe, és gyűlölködő kommentek sokaságával ismeri el, hogy sértve érzi magát, mert ez bizony róluk szól. Ilyenkor mondja a bölcs magyar, hogy akinek nem inge, ne vegye magára.
zuriktodor
2022. február 14. 14:52
az szdsz örök...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!