Bravó, sátán, bravó...

2022. február 02. 21:38

Szegény sátánisták is egy vallási szervezet.

2022. február 02. 21:38
null
Varga Gergő Zoltán
Varga Gergő Zoltán
Szent István Intézet

„Bravó, sátán, bravó…

A feleségem orvos. Mindig mondja, sosem lenne jogász. Persze, nem azért, mert többet kellett volna magolni a jogi egyetemen, mint az orvosin, ugye, hanem azért, mert neki nem mindegy, hogy a soha véget nem érő tanulás az az Isten által kreált, végtelenül bonyolult rendszerek feltérképezésére irányul, vagy egy eleve tökéletlen – bár kétségtelen, szükséges – emberi tákolmányra.

És hát abszolút megértem. Itt van például Illinois. Úgy nézték be teli erőből ezt az egész jog-kérdéskört, hogy tán csak az irokéz örökségből rájuk maradt érfalvastagság menti meg őket az agyvérzéstől.

Csináltak iskolákba, gyerekeknek, délutáni foglalkozást: »Christian Good News Clubs« – ezen a néven fut. Jól érzik magukat a gyerekek, keresztény kultúra, még a Teremtő neve is felmerülhet, és hát addig se a TikTokon lógnak. Win-win.

Aztán jött az egyik szülő, aki elhantolva az összes lelkibékéjét, ami neki volt, gyors’ betelefonált a Satanic Temple nevű szervezetbe, hogy ez a kereszténység meg minden ott az iskolában nem járja, kéne valami értelmes dolog is oda; és lévén a sátánisták milyen jólelkű vallási konszernt vezetnek, hát nyomban indítottak is egy Satanic Club néven futó gyerekprogit, lehet regisztrálni.

Szóval ezek a sátáni templomosok azt vallják magukról, hogy ők az ördögöt csak ilyen mitológiai figuraként kezelik, és az ember uralmát, szabadságát hirdetik, kvázi tudatos ateisták, mert hát vannak olyan sátánisták is, akik fekete csuklyáznak, temetőkben hesszelnek, meg a Planned Parenthood jóvoltából abortuszokra járhatnak be, de ők nem azok, az a lényeg. Ők csak ilyen tudományos foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek, semmi durvulás.

Nekem mondjuk vannak fenntartásaim, lévén meglehetősen prominens személyek fogalmazták meg ezt a két szót: »hazugság atyja«, de én már csak ilyen szkeptikus típus vagyok, biztos.

A szülők természetesen felháborodtak az újkeletű elmebajon, hogy mi ez a világoskék, tüncimünci brosúra, ami a pokolba vezeti egyenest a gyereket, az iskolai vezetőség azonban közölte: mivel szegény sátánisták is egy vallási szervezet, az állami jogalkotás pedig tiltja a vallási alapon történő diszkriminációt, nem pakolhatják ki őket, mert azzal egy olyan perbe kezdenének, amit nem tudnak megnyerni.

Et voilá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2022. február 08. 15:34
A dolog ott siklott ki, hogy ezt a sátánista szervezetet nem lett volna szabad vallási szervezetként elismerni. Ugyanis nem az. A visszaélésszerű joggyakorlást nem muszáj ám elismerni.
T. Péter
2022. február 05. 21:19
Igen, ma így él mindenki. A "civilizációtól" elzárt nomád törzs is Homo sapiens sapiens, és ugyanannyi agya és esze van, mint nekünk. De tízezer éve? Ötvenezer éve? Ötszázezer éve? Robisonnal érvelsz? Eltekintve attól, hogy természetesen kitalált személy, de mikor találták ki? Háromszáz éve. "Az egész egyszerűen nevetséges. Mint valami varázslómese." Akár -- van is olyan szép, ha belegondolunk. Csak az a baj, tudod, hogy miriádnyi bizonyítékunk van rá, hogy valóban így történt. A tiédre meg, ha már varázslómeséről beszélünk, egy darab se. Komolyan egy transzcendens történettel a hátad mögött akarsz másokat varázslónak tekinteni? Azért ez fenemód mulatságos...
T. Péter
2022. február 03. 12:46
"Az nagyon szimpi lehet nekik, ha a bolsevikok köpködték és ütötték a papokat, pláne ha kicsit jobban, mint a nácik." Hát akkor tévedsz.
vited
2022. február 03. 09:09
"Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonosz hatalmában van." (1 János 5:19) - Ebbe a bibliai kijelentésbe beletörik Sátán bicskája. Mert eszerint a világ "svédasztalán" minden egyes étel, bármilyen ingere is szemnek-szájnak, hosszabb-rövidebb távon mérgező, és óhatatlanul a halálba táplálja az embert. "Jézus így válaszolt: „Az én országom nem ebből a világból való." (Ján 18:36) Kik azok, akik "nem ebből a világból" vannak, és nincsenek Sátán hatalmában? Biztosan nem olyan vallások, amelyek belesimulnak ebbe a világba, együttműködnek a politikai, üzleti, vallási rendszereivel-szervezeteivel, vagy figyelmen kívül hagyják a bibliai erkölcsi értékeket. Itt van szükség tisztánlátásra, alázatos önfeladásra, "folyton kérjetek, és adnak nektek, keressetek és találtok" kitartó kutatásra. Mert aki kér, keres, annak Isten megadja a válaszokat, megmutatja, hol van az a "hely", amelyre érvényes János kijelentése: "tudjuk, hogy Istentől származunk". Ez a munka nem megspórolható, ha valaki nem szeretné megvakítva a halálba falatozni magát a nagy megtévesztő mérgező szellemi étkektől roskadozó svédasztaláról. (2Kor 4.4) "Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, hogy melyik órában jön el a ti Uratok!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!