Hogy lettem konteo?

2022. február 09. 20:34

Bolgár György műsorában már az volt a téma, hogy a Fidesz külpolitikusa (!) vissza akarja foglalni (!) Kárpátalját.

2022. február 09. 20:34
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Hogy lettem konteo?

Az úgy volt, hogy az én facebook aktivitásom a kismama létem közben ívelt fel, hiszen miután tíz évig küzdöttem a gyerekért és a negyedik lombik sikerrel járt, három hónapig feküdtem, utána pedig otthon ültem, hogy az egyszem gyermekem megmaradjon. Szerencsére szépen, egészségesen megszületett és közben rácsúsztam a facebookra, mint egyetlen otthon végezhető médiatevékenységre. Utána pedig két pelenkázás közt, semmi értelmes és elmélyült tevékenységet nem tudtam folytatni. A facebook azért jó, mert két perc alatt írsz egy bejegyzést, vagy elolvasol három cikkcímet és, ha közben felordít a gyerek, azonnal meg tudod szakítani a műveletet és nem marad utána befejezetlen, intellektuális nyomás.

Szóval szórakozásként kiírogattam ezt-azt, hogy rajtatartsam az ujjam a társadalom ütőerén.

Így történt, hogy 2014 februárjában, olvastam a híreket, épp kezdődött Majdan és a narancsos forradalom Ukrajnában, még nem volt egyetlen halott se, háború se, csak nagy tüntetések.

Akkor felvetettem, hogy nem lehetne-e piaci alapon megvásárolni Kárpátalját?

Nem beszéltem senkivel, csak hirtelen ez jutott eszembe, hogy annyi mindent lehet vásárolni, hátha országrészt is. Kiírtam. Persze tudtam, hogy felkapja a sajtó, mert akkoriban, folyamatosan szemlézték a baloldali médiumokban, amit írtam - persze mindig eltorzítva és konteoba ágyazva. Az akkori hvg pl. azt írta, hogy a Fidesz házibloggere vissza akarja vásárolni Kárpátalját. (Hogy lettem a Fidesz házibloggere? Ez akad, de mindegy.)

Aztán Bolgár György műsorában már az volt a téma, hogy a Fidesz külpolitikusa (!) vissza akarja foglalni (!) Kárpátalját.

Minden csoda 3 napig tart, ez is addig. Jót kuncogtam magamban az elmebajon, el is felejtettem.

De most, 2022-ben, a Kötöttfogás című műsorban Konok Péter azt mondja, hogy Orbánék vissza akarják foglalni Kárpátalját és erre az a bizonyíték, hogy én ezt megírtam és a fideszes politikusok kommentelgettek, hogy ez milyen jó ötlet.
Na, visszakerestem a bejegyzésem:

https://www.facebook.com/1598529927/posts/10202444911036258/?d=n

1. Egyetlen fideszes politikus se kommentelt alá
2. 2014-ben, a háború előtt írtam, nem most
3. Nem azt írtam, hogy visszafoglaljuk, hanem hogy vegyük meg (pl. mint Alaszkát)
4. A legfontosabb - saját ötletből írtam, mint minden posztomat - nekem soha az életben nem szólt oda a Fidesz, hogy mit írjak. 
Persze büszke vagyok, hogy pont egy ilyen konteo kötődik hozzám, hogy visszakapjuk Kárpátalját, de sajnos ennek a valósághoz semmi köze.”

Nyitókép: Skrabski Fruzsina Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2022. február 10. 10:55
Facebookozni vagy f@szra bukni nagyon nem mindegy. Erről Jirí Ctvrtek nevű ismerősöm tudna mesélni, aki azt kérte a villamoson, hogy heréljenek csehet, pedig csak helyet akart cserélni.
zakar zoltán béla
2022. február 10. 09:54
KONOK dolog az igazság petikec pitÖr
Syr Wullam
2022. február 10. 08:27
Már akkor sem értettem, hogy miért fizetne bárki azért, ami az övé, de hát Fruzsina biztosan jobban tudja.
Onurisz
2022. február 10. 08:20
Ha lenyitjuk az eredeti szöveget, ott van alatta egy hozzászólás, amely szerint Konok nem is ezt mondta. Én is azok közé tartozom, aki SF-nak azonnal elhiszem, hogy Konok hazudik, de azért azt mégsem ártana tisztázni, hogy pontosan mit mondott. Mi is rohadt érzékenyek vagyunk, ha kifordítják, amit mondunk, de nem elsősorban erről van szó, hanem arról, hogy ha nem a tényekből indulunk ki, akkor az egész életünket konteók tartozékaiként éljük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!