Titkosnyunyó

2022. január 15. 22:32

Az operatív törzs anyagai hétpecsétes titok tárgyát képezik.

2022. január 15. 22:32
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„Eddig ugye létezett titkosügynök, titkosirat, titkosszolga. De a fejlődés megállíthatatlan. Mostantól van titkosjárvány is. Az operatív törzs anyagai hétpecsétes titok tárgyát képezik. Legyen elég, hogy a döntéseket végül kihirdetik – így érvel Gulyás miniszter.

Teljesen igaza van: elvégre amikor a kutyánknak kiadjuk a parancsot: »Ül!«, »Lábhoz!«, se nagyon részletezzük indokainkat és dilemmáinkat. Még megzavarodna az a szegény állat. Na, épp ettől óv minket a kormány. Hogy megzavarodjunk. Pedig legalább azt szeretném megtudni, azokat a hasznos háztartási ismereteket, amelyeket a sajtótájékoztatók során a szívünkhöz legközelebbi törzstagtól, a tisztifőorvostól megtudtunk, megbeszélik-e előtte, vagy ez nekik is meglepetés. Pedig érdekelne, hogyan viszonyultak az egyenruhások például az elhíresült nyunyókához, esetleg maguk is elérzékenyülve idézték fel egy hangulatos ülés során nyunyóügyi bölcsis emlékeiket? De a hátteret tekintve ez is titok, titkosnyunyó.  

Persze ennél jobban érdekelne, megbeszélték-e, hány szakembert tudnak a lélegeztetőgépek mellé állítani, szóltak-e Szíjjártónak, ne vásároljon annyit, hogy a zöme szakszemélyzet híján a raktárakban rozsdásodjon. Vagy hogy mi az ábra a lejárt szavatosságú, kidobott tesztekkel. Esett szó róluk? És mi szól az ingyenes tesztelteltés ellen, amelynek lehetőségét Pintér decemberi közlése szerint »folyamatosan« –eszerint két éve- vizsgálják? Mikor miért adták áldásukat tömeggyűlések, futballmeccsek rendezésére?”

Fotó: VICTOR HABBICK VISIONS / SCIENCE P / VHB / Science Photo Library via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ciprian
2022. január 17. 11:05
Most már biztos, hogy rászarok a sírjára !
rókabácsi
2022. január 16. 20:37
te meg a vén nyunyó!
írmag
2022. január 16. 19:22
"Eddig ugye létezett titkosügynök, titkosirat, titkosszolga." Botoxbébi, a cenzor kimaradt! Nem is voltál, olyan régen volt?
Turulmadár
2022. január 16. 16:44
Ennek a kriptaszökevény, zsigeri ősbolsinak hogyan van pofája megszólalni!? Jah, hogyan? Ősbolsi! Nincsen bőr a pofáján!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!