Gergőt nagyon megtépte az élet, de nem félt a haláltól

2022. január 04. 16:31

Nagyon fájdalmas megtapasztalni, hogy nincs határa az emberi gyűlölködésnek és gonoszságnak. Még akkor sem, ha valaki meghal. Interjú.

2022. január 04. 16:31
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
szeretlekmagyarorszag.hu

„Mesélj kicsit a találkozásról, és hogy milyen embernek ismerted meg?

– Várta, hogy menjek. Nagyon készült. Ez olyan apróságokból látszott, hogy még akkor is takarított, amikor megérkeztünk. Fehér rózsát készített a szobánkba, az előszobában ott várt minket Erzsi. Látszott az a klasszikus vendégszeretet, amikor nagyon szeretnéd, hogy valaki jól érezze magát nálad. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy ennyire közel kerülhettünk egymáshoz. Talán az is hozzátartozik, hogy Gergő nagyon félt a karácsonytól. Magányos időszak volt a számára. Édesapját is karácsony körül veszítette el. A testvérei szerteszét élnek a világban, ezért a régi, családban töltött karácsonyok megszűntek számára. Az, hogy meglátogattuk, valamit visszahozott neki ebből.

...

Gergőt nagyon megtépte az élet. Kezdve a homoszexuális orientációjával, amiért már gimnazistaként is sokszor a bántalmazás céltáblájává vált. És ami nagyon fájt neki, hogy nagyon sok bántás érte magukat kereszténynek tartó emberektől. Én voltam talán az első, aki keresztényként, teológusként nem így viselkedtem vele. Talán ezért gondolt rám teljesen másként. Ahogy én elfogadtam őt, ő úgy nyílt meg előttem a legszerethetőbb énjével. És én csak ezt azt énjét láttam.

Mi is megosztottuk a Gergővel kapcsolatos Facebook posztodat, amiben többek között arról írsz, hogy Gergő félt. Ahogy ilyenkor lenni szokott, mindenféle találgatások indultak a halála körülményeiről. Pontosan mitől félt?

– Nagyon örülök, hogy megkérdezed, mert így legalább tisztázhatom a dolgot. Nem gondoltam, hogy ebből mindenféle összeesküvéselméletek születnek. Eszem ágában sem volt bármit sugallni. Nem tudjuk, mi történt. Bízzunk benne, hogy a hivatalos vizsgálatok választ adnak rá, pontosan mi okozta Gergő halálát. De az nagyon fontos sokunknak, hogy megtudjuk az igazságot. Mert ha nem derül ki, akkor az az aggodalmainkat óriásira fogja növelni. Gergőben valóban nagyon sok félelem volt. Azzal, ahogy ő megmondta a véleményét, nagyon sok embert radikalizált és magára rántott. Bizonyos internetes felületek komment szekciójában iszonyatosan durva támadások érték. Tegnap előtt 22 órakor tettem ki az első posztomat róla. Azóta legalább ötszáz embert kellett letiltanom a Facebook-oldalamról. A legmocskosabb, kegyeletsértő dolgokat írták róla. Nekem nagyon fájdalmas megtapasztalni, hogy nincs határa az emberi gyűlölködésnek és gonoszságnak. Még akkor sem, ha valaki meghal.

...

Túlélt egy nyelvrákot, és mint elmesélte, ez szembesítette először azzal, hogy meg lehet halni. De magától a haláltól nem félt, csak attól, hogy nem fog rá senki sem emlékezni. Jelentéktelen lesz az élete, senki sem sajnálja majd. Ezért nagyon jó látni, hogy milyen sok embert szerette, milyen sok emberben hagyott nyomot. Amitől félt, az nem történt meg. Remélem, ezt most érzi odaát!”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukasmacska
2022. január 05. 21:39
"Eszem ágában sem volt bármit sugallni." Erről egy régi Woody Allen film jut eszembe, a "Bananas". A főhős (W.A. alakításában) bíróság elé kerül, az egyik tanú egy rendőr: - Mi volt a benyomása a vádlottról? - Felforgató. Anarchista. New yorki komcsi zsidó értelmiségi... de persze eszem ágában sincs befeketíteni!
Sulammit
2022. január 05. 21:17
Nem akartál semmit sem sugallni? Hát akkor honnan vette az információit az Index. Azt írják, hogy te írtad ezeket. És tényleg! Hogy te mennyire aljas, és hazug vagy! A félelmeiről Perintfalvi Rita teológus is beszélt, aki jó viszonyban volt az íróval. Szerinte Homonnay csaknem minden nap beszélt arról, mennyire félt Magyarországra jönni, fenyegetik, megfigyelik, követik a mozgását, várják a reptéren, amikor hazautazik. Gergő rettegésben élt odakint is. Egyik éjszaka egészen konkrétan arról beszélgettünk, hogy vajon eljutunk-e oda Magyarországon is, hogy politikai célzattal meg lehet gyilkolni embereket. A válaszát sejthetik – írta Perintfalvi Rita Facebook-oldalán. https://index.hu/belfold/2022/01/05/az-olasz-ugyeszseg-nyomozast-indit-tul-sok-ellensege-volt-homonnay-gergelynek-magyarorszagon/
Muhicsata
2022. január 05. 16:27
Nyelvrák elsődleges lelki oka: mély reményvesztettség. Nincs "ínyére" az élet. Életkedve hiányát elfojtja. Erre rásegít a dohányzás és alkohol. Plusz ő a virslipiacon rekedt ötveniksz évesen... pedig annyi minden lehetett volna.. gender-nonkonform, androgün, transzmaszkulin, demigender.. nembináris, genderfluid, interszexuális, genderqueer, pánszexuális.. megannyi ki nem használt lehetőség! Ehelyett ezzel a béna frufrus, idétlen, ízléstelen luvnyával múlatta az időt... bejött neki az élet!
csulak
2022. január 05. 15:44
Isten nem bottal ver ! Jarjon igy minden hazaarulo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!