Európában mindenkinek van joga

2022. január 19. 19:35

Csak a legkisebb, legkiszolgáltatottabb embereknek nem számítanak.

2022. január 19. 19:35
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Európában mindenkinek van joga, csak a legkisebb, legkiszolgáltatottabb embereknek nem számítanak…

Emanuel Macron francia elnök a mai napon Strasbourgban azt sürgette, hogy vegyék fel az abortuszt az Európai Unió Alapjogi Chartájába.

Az Európai Parlament képviselőinek beszélt erről, így nyilatkozva:

»Húsz évvel az Alapjogi Charta kihirdetése után, amely rögzítette a halálbüntetés eltörlését az egész Európai Unióban, remélem, hogy frissíthetjük ezt, hogy egyértelműbbek legyünk a környezetvédelem vagy az abortuszhoz való jog elismerése tekintetében. Nyissuk meg ezt a vitát szabadon európai polgártársainkkal, hogy új életre keltsük jogainkat, amelyek erőssé kovácsolják ezt az Európát.«

Az Európai Parlament 2021 júniusában egyébként már megszavazta azt a jelentést, amely az abortuszt »alapvető egészségügyi ellátásként« minősíti, és a lelkiismereti megtagadást az »orvosi ellátás megtagadásaként« kívánja újradefiniálni.

A babaélet (de az anyák élete se) ma a progresszív Európának nem számít, vezető politikusok harcolnak büszkén korlátozásmentes elpusztíthatóságáért.

Hogy is mondta Von der Leyen elhíresült mondásában? »Szégyen!«”

Fotó: Riccardo Milani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2022. január 20. 09:14
Jól olvasom? Mi ez? "Húsz évvel az Alapjogi Charta kihirdetése után, amely rögzítette a halálbüntetés eltörlését". Freudi elszólás? Annak kapcsán, azt ünnepelve kell egyszerűsíteni, alapjoggá tenni az ártatlan magzatok lemészárlását, hogy a darabolós sorozat kéjgyilkosokat 20 éve nem szabad kinyírni (mellesleg nem vagyok halálbüntetés párti)?
Minnie
2022. január 20. 08:04
Buzi Macron , nem tudsz az anyádnak gyereket csinálni , akkor másnak se legyen?
Kormánypárti1
2022. január 20. 07:37
Azon töprengtem, hogy azért meg kellene kérdezni a magzatot, hogy nem érzi-e magát mondjuk negyven évesnek, esetleg homoszexuálisnak, vagy valamilyen elembétéizének, esetleg muszlim bevándorlónak, mert az gond lehet. Hiszen ezek a deviánsok nem hogy érinthetetlenek, de előjogokkal rendelkeznek, pusztán bemondás alapján. Elképesztő morális mélységről árulkodik, hogy egy születendő gyerek nem rendelkezik annyi joggal, mint a deviánsok, defektesek, elmebetegek hada!
Potymog
2022. január 19. 22:31
"Csak a legkisebb, legkiszolgáltatottabb embereknek nem számítanak." De, számítanak. Édesanyjuk védi őket. A társadalom pedig védi a terhes nőket. Ugyanakkor, ha az édesanya úgy találja jobbnak, a nem kívánt terhességet a terhesség első szakaszában - legalább is nálunk - megszakíttathatja. Így ha édesanyjuk arról dönt, nem kell megszületniük az erőszakból származó nem kívánt gyermekeknek, vagy a súlyos fejlődési rendellenességgel születendő gyermekeknek, vagy a felelőtlenül vállalt, nem kívánt gyermekeknek. Rossz rágondolni, de lehet, hogy nekik, és a társadalomnak is, így valóban jobb. Helyes lenne viszont hatékonyabb intézkedéseket sürgetni annak érdekében, hogy az emberek felelősségteljesebbek legyenek, és minél kevesebben kényszerüljenek arra, hogy abortuszt végeztessenek. Ezt oktatással, és bizonyos rétegek számára ingyenesen adott fogamzásgátlással lehetne elérni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!