Szóbumeráng egy másik Chucktól

2022. január 09. 18:14

Az Orbán-kormányra a jobboldal modelljeként tekintenek.

2022. január 09. 18:14
null
Szőcs László
Magyar Nemzet

„Régen történt már, hogy Donald Trump pénzzel is támogatta Chuck Schumer kampányát, mint egyik New York-i a másikét. Ám a Trump-elnökség kiélezte az ellentétet az amerikai politika fenegyereke és a simulékony demokrata szenátor között. Ma sem éppen felhőtlen a viszonyuk: Schumer afféle primus inter pares a washingtoni szenátusban, Joe Biden elnök első számú kongresszusi szövetségese, a továbbra is népszerű exelnök pedig akár vissza is térhet a Fehér Házba 2025 elején. Ez lenne az amerikai baloldal rémálma.

Mindez rendben is lenne, meccseljék csak le egymás között, tudunk hozzá egy jó helyet a manhattani Ötödik sugárút és a Harmincharmadik utca sarkán. De a láthatóan soha véget nem érő párharcukba – mindketten a nyolcadik ikszhez vezető utat tapossák – Schumer most Magyarországot is a szájára vette.

Hogy Trumpot hiteltelenítse, azt mondta Orbán Viktorra utalva – akit az előző elnök nemrég ismét támogatásáról biztosított –, hogy ez az ember »lebontja, akármilyen demokráciája is volt Magyarországnak«. Az »akármilyen« jelző ugyan az előző MSZP–SZDSZ-világra sem vet éppen jó fényt, de nem ez a lényeg. Bizonyos értelemben hízelgő és felértékelő, hogy Magyarország Amerikában is téma lett.

Szerettük, amikor első hivatalban lévő elnökként 1989-ben Budapestre jött az idősebb George Bush, noha valahogy sohasem emlegette a kampánybeszédeiben Kádárt, Grószt és Németh Miklóst. Tavaly viszont a szélesebb amerikai közvéleményben is feltűnést keltett a konzervatív médiasztárok, ­Tucker Carlson és Dennis Prager, valamint Trump minisztere, Jeff Sessions magyarországi útja. Az Orbán-kormányra a jobboldal modelljeként tekintenek.”

Borítókép: Chuck Schumer (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. január 10. 08:53
"Az Orbán-kormányra a jobboldal modelljeként tekintenek." -mert tévedésben vannak, nem árnyalnak... Gazdasági, vagy politikai, ideológiai téren? Összehasonlítási alapként vegyük a zsidó SZDSZ-Gyurcsány kormányzat lehetséges minősítését; Vélem, hogy még vita tárgya sem lehet, hogy Gyurcsányék "gazdasági tevékenysége" a szélsőséges ultra-szélsőjobb minősítésen is túlterjedt, kimeríti a nemzeti vagyon elkotyavetélését! Teljes mértékben alávettették magukat a multinacionális nagytőke érdekeinek, a magyarság, Magyarország gazdasági védelmével mit sem törődve.., a bűntett kategória gyanúját felvetve... Semmi nem számít, utánunk a vízözön... Politikai, ideológia terén ugyancsak a legszélsőségesebb, ultrabaloldali nézetekkel felvértezve, a magyarság, Magyarország felszámolásán munkálkodtak, mindent átvéve a cionista Brüsszeltől, ami egyre súlyosabb tudati terheket, tudati merényleteket jelentett a magyarság identitása ellen... Szembeállítva az Orbán-kormányzat, gazdasági téren, vegyes képet mutat... Bár kétségtelenül jelen van a gazdasági politikája részeként a jobboldaliság mutatói, de nemzeti törekvésű beruházásai mérsékelt baloldali jegyeket vizionálnak.., vagyis összehasonlíthatatlanul kiegyensúlyozottabb, elfogadható gazdaságpolitikát mutat fel.., a fenntarthatóság érzetét biztosítja... Az Orbán kormányzat politikai lehetőségei korlátozottak... Megkerülhetetlen szempont, hogy az évszázados gátlástalan cionizmus időszakát jegyezhetjük, mely sajnálatosan Brüsszel pártos tevékenységében csúcsosodik ki... E nyomás alatt, Orbán vitt politikája nemzetinek hat, az élet továbbvitelét jelenheti, a robbantásra kész "ellenzékkel" szemben...
csakirok
2022. január 09. 20:16
@Imre Debrecen Nagyon szép összefoglaló, politikailag korrekt. Dícsértessék mindörökké
Imre Debrecen
2022. január 09. 19:20
"Tavaly viszont a szélesebb amerikai közvéleményben is feltűnést keltett a konzervatív médiasztárok, Tucker Carlson és Dennis Prager, valamint Trump minisztere, Jeff Sessions magyarországi útja. Az Orbán-kormányra a jobboldal modelljeként tekintenek." Talán, 1956 október-november körül (és esetleg 1988-1990-ben) kísérték ekkora figyelemmel, a magyarországi politika alakulását, az USÁ-ban! Viszont, akkor egyetlen magyar politikus sem kapott akkora figyelmet a nemzetközi politika területén, mint Orbán Viktor. Dicséretes, hogy a józanabb gondolkodású jobboldali amerikai(republikánus), befolyásos politikusok, követendő modellként tekintenek, az Orbán-kormányra, de a további támogatás szempontjából, az eddigieknél határozottabb kiállásokra lenne szükség a részükről ahhoz, hogy ellensúlyozni lehessen, azt a lejárató hadjáratot, amit Biden és a demokraták folytatnak, az Orbán-kormány ellen!! A valóság az, hogy a jelenlegi magyar kormány politikája(a mai lengyel kormány politikáját is beleértve), követendő példa a nyugati (valódi)jobboldal számára.
balbako_
2022. január 09. 19:08
A világon minden igazi jobboldali számára etalon Orbán és a Fidesz meg persze a lengyel PIS. Mert nem engednek egy jottányit sem az igazi jobboldali értékekből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!