Tudjátok, az a helyzet, hogy itt már mindenki a végkimerülésig harcol az infláció ellen

2022. január 14. 10:11

A benzinkutas is, a boltosok is, egyedül a kormány nem tesz semmit.

2022. január 14. 10:11
null
Jakab Péter
Jakab Péter
Facebook

„Orbán ma azzal büszkélkedett, hogy a kormány sikeresen harcol az infláció ellen. Merthogy befagyasztották a benzinárat. Magyarul a benzinkutasokat küldték harcba az infláció ellen. Aztán árstopot vezettek be pár élelmiszerre. Magyarul a boltosokat küldték harcba az infláció ellen.

Minden mást meg oldjon meg az átlag magyar. Fizesse a 480-as benzint, fizesse az élelmiszert méregdrága jelenlegi áron, vagy méregdrága tavaly októberi áron. Ennyi a segítség.

Tudjátok, az a helyzet, hogy itt már mindenki a végkimerülésig harcol az infláció ellen. Egyedül a kormány nem tesz semmit. Pedig tudják, mi a megoldás, Varga Mihály pénzügyminiszter 2005-ben elmondta: »Az áfacsökkentés mérsékli az inflációt, tehát jó a nemzetgazdaságnak.« A lengyel kormány meg is lépte. Elengedték az alapvető élelmiszerek áfáját.

Az Orbán-kormány eközben beszedi az áfát a legszegényebbektől is, a lejárat előtti akciós élelmiszert pedig elkobozza az élelmiszerláncoktól. Sajátos válságkezelés. Amolyan fideszes.”

Nyitókép: Jakab Péter Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wadaderika
2022. január 15. 12:56
Gyurcsány korszak 17% inflációval
istvanpeter
2022. január 15. 12:15
Nevetséges sötét bunkó.
makapaka2
2022. január 15. 11:21
Ez már sértő, amilyen hülyének nézi ez az alak a szimpatizánsait.
Mandolini
2022. január 15. 08:45
petike! Nem érzed úgy, hogy hiteltelen vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!